skip to main | skip to sidebar

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Ένας τραμπούκος δε φέρνει την άνοιξη

0 σχόλια
Το Σαββατοκύριακο προμηνυόταν εξαιρετικά ήρεμο! Ο πρώτος ζεστός ήλιος μετά την παρατεταμένη χειμωνιάτικη μουντάδα, η αλλαγή της ώρας και το υπνωτικό δίωρο που μας προσέφερε η εθνική μετέτρεψαν ένα απλά ήρεμο κυριακάτικο απόγευμα, σε ωδή στην απόλυτη Νιρβάνα της χαλάρωσης.

Ο πρώτος υπαίθριος καφές της άνοιξης, κράτησε παραπάνω απ’ ότι συνήθως. Πολύ παραπάνω... Θα κρατούσε κ άλλο, αν δεν εμφανιζόταν μια διμοιρία των ΜΑΤ πετώντας δακρυγόνα στον καταπράσινο περίγυρο της καφετέριας.

Όχι φίλε αναγνώστη! Δεν ήμασταν για καφέ στην Κερατέα και οι αστυνομικοί πυροβολούσαν γυναικόπαιδα στα χωράφια με πλαστικές σφαίρες.
Στο Γουδί λιαζόμασταν, και όπως μάθαμε εκ των υστέρων, Νίντζα μΠΑΟΚτζίδες έκαναν επίθεση στα γραφεία της ΕΠΟ πετώντας μαλαματίνες στα παράθυρα. Κατόπιν, μέσα απ΄ τα σπασμένα τζάμια εκτόξευσαν φιάλες με αναμένο στουπί και Τούμπα Λίμπρε. Σύμφωνα με την ΕΥΠ η τεχνική αυτή αποτελεί παραδοσιακή τεχνική μάχης Θιβετιανών νομάδων που έδρασαν τον 5ο αιώνα στο γνωστό οροπέδιο.

Κανείς όμως δεν εξεπλάγη καθώς μια τέτοια επίθεση ήταν αναμενόμενη. Ύστερα απ’ την απόφαση της ΕΠΟ να τιμωρήσει τον μΠΑΟΚ για τα επεισόδια στο κύπελλο με την ΑΕΚ (τότε που ο Σάχα έπαιζε με τα σπίρτα) με τρείς αγωνιστικές, τις οποίες θα εκτίσει επιλεκτικά στα παιχνίδια του επόμενου πρωταθλήματος με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και ΑΕΚ, όλα ήταν ανοιχτά.

Και άλλη επίθεση όμως σημειώθηκε από Έλληνες οπαδούς. Σε ευρωπαϊκή κλίμακα αυτή τη φορά. Το νεοσύστατο τάγμα των Βάζελων Χάκερς, έκανε την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στο site της El mundo deportivo. Με μια στοχευόμενη επίθεση εφάμιλλη αυτής που δέχτηκε το Μεγάλο κανάλι την Δευτέρα, οι πράσινοι «ειδικοδυναμίτες» άλλαξαν το αποτέλεσμα μιας ψηφοφορίας και κατέκλεισαν με μηνύματα την ιστοσελίδα. Και επειδή το πληκτρολόγιο (το κανονικό, όχι το κατά κυνόδοντα) είναι δυνατότερο απ’ το σπαθί, σας παραθέτω αυτούσια μερικά από τα «χτυπήματα» των πράσινων μαχητών.  

-barca fans are noobs..fu**ng loosers.. they can play good only with the referies..(koraks)
 
/Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά, πέσανε πάνω στην Βαζελια.

-ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ στη Β' Εθνικη...ΠΟΥ***Α ΟΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.... /Όσο νυχτώνει ο Κούγιας θα ψιλώνει. Πανάχα στην Β’ θα σας καπελώνει!

-paidia ston alpha exei oikogeneiakes istories tis poutanas ginete
παιδια συντομα, αρχιζουν τα μυστικα της εδεμ σε λιγο (mystique's of edem)
/Μην ξεχνάμε και τη ζωή της άλλης (The life of the one that is nοt she)


Στο ποδοσφαιρικό τμήμα, το μόνο αξιοσημείωτο που συνέβη στο πολύαναμενόμενο Δ.Σ. ήταν πως το κάλυψε μέχρι και το Αλ Τζαζίρα. Προφανώς οι «εντάσεις» στην Μέση ανατολή έχουν σαφέστερη κατάληξη απ’ τα συμβούλια του πολύμετοχικού και το ενημερωτικό μεγαθήριο επέλεξε να στείλει εκεί τον πολεμικό του ανταποκριτή. 

Επανεμφανίστηκε και ο Αχιλλέας της καρδιάς μας, αυτή τη φορά για να δηλώσει την στήριξή του στον δοκιμαζόμενο κλάδο των Ελλήνων παντελονοβιοτεχνών. Ταυτόχρονα κατηγόρησε τον Μάκη Τριανταφυλόπουλο ως ηθικό αυτουργό όλων των εν Ελλάδι υποκλοπών, καθώς και για την κατρακύλα της καριέρας του συνθέτη, του πιανίστα, του «Ντύσου πρόχειρα και βάλε το κραγιόν σου» Στέφανου Κορκολή.

Επί του πιεστηρίου, πληροφορήθηκα πως συνελήφθη ο διάσημος πλέον Θαμνάκιας. Τον εντόπισε σκύλος της αντιτρομοκρατικής, τυχαία ψάχνοντας να κάνει την ανάγκη του. Παραδέχτηκε την επίθεση στον Βασάρα, λέγοντας τα ακόλουθα.
"Έκανα ότι έκανα για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν μ’ έβαλε κανείς. Το έκανα γιατί έχω αγανακτήσει με τις κακές διαιτησίες, όπως έχουν αγανακτήσει όλοι οι έλληνες φίλαθλοι".
Αναμένουμε τις συλλήψεις του Γρύλου, του Βαρκάρη του Τσάκα Τσούκα καθώς και του Τζίμη του Αρπάχτρα που φέρονται να είναι μπλεγμένοι στην σκοτεινή αυτή υπόθεση.

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Ο επιμένων νικά!

0 σχόλια
Διανύουμε πατριωτικές μέρες, ιστορικές, επαναστατικές και η λαϊκή αυτή ρήση, ακούγεται πιο συχνά από ποτέ. Εκτός όμως απ’ τον πόλεμο και τον έρωτα, τελευταία ο επιμένων νικά και στα αθλητικά δρώμενα

Ο Ολυμπιακός μετά την ΑΕΚ (στο ποδόσφαιρο), επέμεινε να διασύρει και την Σιένα στο μπάσκετ! Αυτό το 47-9 του ημιχρόνου είναι κάτι το εξωπραγματικό! Μπορεί να μην παρακολουθώ μπάσκετ, αλλά το να …καταφέρνει μια επαγγελματική ομάδα να βάζει εννέα πόντους σε είκοσι λεπτά μπορεί να σχολιαστεί μονάχα με τους στίχους του Καββαδία. «Πολλά έχουν δει τα μάτια μου, μ’ αυτό μου φέρνει τρόμο» (σ.σ. ναι είμαι τόσο γραφικός που κάνω quote ποιητές).
Η επιμονή της Σιένα πάλι, να αποδείξει στο δεύτερο παιχνίδι πως δύο μέρες πριν, διασύρθηκε ηθελημένα, προκειμένου να αποκοιμίσει τους ερυθρόλευκους και να τους κερδίσει χωρίς να το καταλάβουν, απέδωσε! Αν είχαν βάλει οι Αγγελόπουλοι καμιά κάμερα σαν αυτή των καταλανών στην προπόνηση του Παναθηναϊκού, ίσως να είχαν σαμποτάρει τις ραδιουργίες των Ιταλών.

Ο Παναθηναϊκός πάλι, επιμένοντας στο γνωστό σλόγκαν, «Η κάτω ή … Σάτο» κατάφερε να γυρίσει την σειρά υπέρ του. Να δούμε πόσο ακόμα θα επιμένει ο Ομπράντοβιτς να μην αφήνει κανέναν άλλο να κερδίσει.

Και οι κάφροι του ποδοσφαίρου, επέμειναν στα χόμπι που απέκτησαν τους τελευταίους μήνες.
Την αρχή έκαναν οι Κόκκινοι σπάζοντας το θέατρο που έγραφε την λέξη μΠΑΟΚ στην μαρκίζα! Απάντησαν οι Κίτρινοι, δέρνοντας την κοπελιά του Τζεμπούρ επειδή ο "τρομοκράτης" πήγε στον γαύρο! Και εκεί που ήρεμα οι ΑΕΚτζίδες, περίμεναν για κάποια ερυθρόλευκη απάντηση στον «διαγωνισμό» αυτό, αποφάσισαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ βάζοντας γκαζάκια στο σπίτι του Σκόκο.

Ο Χαριστέας, τόσα χρόνια επιμένει να δηλώνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Ο μοναδικός άνθρωπος που τον έχει πιστέψει την τελευταία δεκαετία είναι ο Χερ Όττο Ρεχάγκελ. Με την επιμονή του αυτή και τα κονέ του μέντορά του, κατάφερε να πάρει μεταγραφή στην Σάλκε. Μάλιστα σε ένα παιχνίδι άκρατου σουρεαλισμού, μετά το εβδομηνταπεντάμετρο γκολ του Τζαβέλα, σκόραρε και ο Άγγελος των Ελλήνων. Αυτό το τέρμα ήταν ο προπομπός του ότι ο Χαριστέας θα συνεχίσει να «κάνει του κεφαλιού του» στα Γερμανικά γήπεδα. Και το καλύτερο; Φημολογείται πως ο Ρεχακλής είναι ο πρώτος υποψήφιος, να αναλάβει την Σάλκε. Μάλιστα ακούγεται όλο και συχνότερα πως το καλοκαίρι, ο Stelios σταματά τον συνδικαλισμό, ξαναφορά τα σορτσάκια παίρνει μαζί του τον ελεύθερο Σεϊταρίδη, και σχηματίζουν δεξιά πτέρυγα ΦΩΤΙΑ στο Γκιζελκίρχεν. Με την υποδειγματική τροφοδοσία που θα έχει από τα δεξιά ο Άγγελος της καρδιάς μας… Γκιζελκιρχενιανοι, ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ για νέα μεγαλεία!

Στον Παναθηναϊκό πάλι, επιμένουν να λένε πως έχουν την καλύτερη ομάδα. Ναι βρε καλά καταλάβατε, αυτή που στον πρώτο γύρο όταν την έβλεπες να παίζει ήθελες να ξεριζώσεις τα μάτια σου και να τα πετάξεις στο σακουλάκι με τους πασατέμπους. Αυτή που αν δεν ήταν ο Σισέ θα πάλευε με την Λίβερπουλ για τον ποιο αποτυχημένο πρώτο γύρο της εικοσαετίας.

Βέβαια, κάποιες φορές η επιμονή δεν νικά, αλλά πονά! Όπως μάθαμε από το διαδίκτυο δωδεκάχρονος επιστρέφοντας από την παρέλαση, επέμενε να παριστάνει τον μικρό τυμπανιστή έξω από το παράθυρο φοιτήτριας που έγκλειστη για μέρες δούλευε πυρετωδώς την διπλωματική της. Τον ανήλικο έσωσαν από τα χέρια της φαινομενικά γλυκύτατης φοιτήτριας, ο περιπτεράς με την συνδρομή ομάδας Δίας. που περιπολούσε στην περιοχή. Ο απολογισμός για τον άτυχο μαθητή ήταν, μια δαγκωματιά στο αυτί το σπασμένο του τύμπανο και μια Λίλα Πάουζε σφηνωμένη στο δεξί ρουθούνι.

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Ο Θεσμός, θεσμό δεν έχει!

0 σχόλια

«Θα έπρεπε ο κ. Σισέ να γνωρίζει ότι μπορεί να είμαστε ένας λαός και μία χώρα με πολλά προβλήματα, όμως στη χώρα αυτή υπάρχουν θεσμοί και ένας από αυτούς είναι ο θεσμός των Προέδρων των μεγάλων και ιστορικών συλλόγων.» Σ. Κόκκαλης 16/3/2011


Γιατί μέσα από τους θεσμούς, ένα έθνος συσπειρώνεται, γιγαντώνεται και κοιτάζει κατάματα το παρόν το μέλλον και την μάχη για την επιβίωσή του.
Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί τέτοιοι θεσμοί, εξίσου σημαντικοί με τους μεγαλοπροέδρους, οι οποίοι με την ύπαρξή τους κρατάνε ζωντανό έναν ολόκληρο λαό, ένα ολόκληρο Έθνος σ’ αυτή και σε κάθε δύσκολη συγκυρία.
Ο Πάγκαλος, η Τζούλια, η Τατιάνα, ο Εθνικός Σταρ, το Γωγουλίνι, η Σάσα Μπάστα, ο Φλωρινιώτης, η Eurovison, ο Φουκάκης, οι Οικογενειακές ιστορίες, ο Σεφερλής, ο Αλέφαντος, και η Ζωζώ Σαπουντζάκη, είναι μερικοί απ’ τους σημαντικότερους θεσμούς σε τούτο τον τόπο!
Ένας τέτοιος θεσμός πρέπει να προστατεύεται και να απολαμβάνει σεβασμό απ’ όλους.  Δεν γίνεται ο κάθε κύριος Σισέ, χωρίς φούστες και μπλούζες, να μιλάει για αυτόν, αν δεν έχει σκοπό να τον επαινέσει και να διαφημίσει την σημαντικότητα του, στα πέρατα του κόσμου.

Πάρτε παράδειγμα τον Πάγκαλο. Έχει γίνει κτήμα όλων σ’ αυτή τη χώρα, πως ένας τόσο σημαντικός άνθρωπος, πρέπει να προστατεύεται από τους εχθρούς του έθνους. Γι αυτό κιόλας ακολουθείται και προστατεύεται επί μονίμου βάσεως από δύο διμοιρίες των ΜΑΤ.
Αυτή η προστασία είναι που του προσφέρει την απαραίτητη Θεσμική ελευθερία που αποτελεί Θεσμό για όλους τους Θεσμούς της χώρας. Θέλει ο άνθρωπος να απολαύσει μερικά ζουμερά, λαχταριστά παϊδάκια στην εμπόλεμη ζώνη της Λαυρεωτικής, να μην μπορεί;
Ο ταβερνιάρης, αυτός ο απλός άνθρωπος, ο οικογενειάρχης, ο πατριώτης, έγινε θυσία γιατί ξέρει να σέβεται τους Θεσμούς! Μπορεί η ταβέρνα του να ήταν περικυκλωμένη από εγκάθετους κραυγάζοντες ανθέλληνες (απ’ αυτούς της Κερατέας μωρέ, ξέρετε), αλλά όταν ο αντιπρόεδρος του ζήτησε γιαουρτάκι, το οποίο αποτελεί Θεσμό για την χώνεψη των παϊδακίων, αυτός έτρεξε να το βρει. Επιστρέφοντας, αντίκρισε τον αντιπρόεδρο να έχει εξέλθει του μαγαζιού ψάχνοντάς τον ανυπόμονα με ένα βαζάκι κυδώνι στο χέρι. ΜΑΤ και ανθέλληνες τον είχαν περικυκλωμένο με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πλησιάσουν οι δύο άνδρες! Μέσα στον πανικό που επικρατούσε ο Κάπελας ψύχραιμα, αποφασίζει να του πετάξει το γιαουρτάκι, γνωρίζοντας καλά την ικανότητα του αντιπροέδρου να πιάνει τα πάντα στον αέρα. Δυστυχώς η ένταση της στιγμής τον έκανε να ξεχάσει μια σημαντική λεπτομέρεια… Το γιαούρτι, δεν ήταν σε κεσέ, αλλά σε σακούλα…

Στα υπόλοιπα αθλητικά. Ένταση είχαμε στην προπόνηση του Πανιώνιου. Ο πιστολέρο Μήτρογλου, μετά τις καλές του εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, αποφάσισε να κάνει θεαματική είσοδο στην προπόνηση. Μπήκε κάνοντας σούζες με το GLX του στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, και ταυτόχρονα με το αεροβόλο του, σημάδευε την μοϊκάνα του Σίτο Ριέρα. Ο Γουνδουλάκης διαμαρτυρήθηκε στον Σερ Τάκης, πως «Ο κάγκουρας σημαδεύει το μαλλί του Σίτο και όχι το δικό μου! Το κάνει για να με κοροϊδέψει, όπως την άλλη φορά που μου είπε πως αυτός ξυρίζει μέχρι και τα φρύδια του, ενώ εγώ σε λίγο δεν θα έχω τρίχα ούτε για δείγμα!» . Ο Σερ, που είναι γνωστό τοις πάσι πως είναι ευαίσθητος σε τέτοια θέματα, έδιωξε κακήν κακώς τον Μήτρογλου απ’ την προπόνηση και μάλιστα θρυλείται πως σκέπτεται σοβαρά να τον επιστρέψει από τώρα στον Ολυμπιακό και ας υποβιβαστεί ο Πανιώνιος.

Τέλος, ανθολόγιο γνωστών και ακυκλοφόρητων συνθημάτων των ελληνικών γηπέδων ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το δίδυμο Αδαμίδη – Δημητριάδη σε συνεργασία με τις εκδόσεις Αρπάχτρας. Φημολογείται πως, έχουν αναλάβει οι ίδιοι την προώθησή του και σε κάθε μάζωξη οπαδών τραγουδούν κάποια απ’ αυτά με σκοπό την διαφήμιση. Μέρος των εσόδων θα γίνουν δωρεά στο ίδρυμα της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, δραστηριότητες του οποίου μπορείτε να παρακολουθήσετε καθημερινά στις 20.50 σε Μεγάλο Αθηναϊκό κανάλι.
Κλείνοντας, θέλω να σας πω πως, σήμερα διδάξαμε αρχές. Πιστεύω ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο κέρδισε και πως έχουμε κάνει μια μεγάλη προσπάθεια και στις ακαδημίες.

Όσα δεν είδατε δεν ακούσατε και δεν διαβάσατε για το 6-0

0 σχόλια
Το παιχνίδι ξεκίνησε με την απόδειξη για το "στημένο πρωτάθλημα" μπροστά στα μάτια του πανελληνίου. Δύο γκολ ο Ολυμπιακός από "στημένες φάσεις". Αυτή τη φορά δεν κρατήθηκαν ούτε τα προσχήματα.

Ο Σαχά, σαν άλλος Καρνέζης, αποκάλυψε μετά το παιχνίδι πως έπαιζε με δύο σπασμένα χέρια ένα σπασμένο πόδι, τράβηγμα στον δεξί προσαγωγό, ράγισμα στην σπονδυλική στήλη και πιάσιμο στον σβέρκο επειδή στραβοκοιμήθηκε το προηγούμενο βράδυ.
Ο Ιμπαγάσα, μετά το 3-0 αποφασίζει πως θέλει να αρχίσει τις διακοπές του από τώρα και βάζει τα δυνατά του να αποβληθεί και να τιμωρηθεί για τις υπόλοιπες αγωνιστικές. Εξήντα λεπτά μετά και έχοντας σπάσει τρία πλευρά, δύο δάχτυλα, έναν αστράγαλο  παικτών της ΑΕΚ καθώς και το μοναδικό ακέραιο μέλος του Σάχα, τρελαίνεται και αποφασίζει να αυτοτραυματιστεί στην επόμενη διεκδίκηση. Δυστυχώς γι αυτόν, έκτοτε, κανένας παίχτης της ΑΕΚ δεν τον πλησίασε …


Στο 70 εμφανίστηκε στον πάγκο και ντύθηκε στα ερυθρόλευκα, ο Τάσος Πάντος. Ήταν σίγουρος πως θα κατάφερνε να βάλει το πρώτο του γκολ με την ομάδα της καρδιάς του. Δυστυχώς ανάμεσα σε αυτόν και τον Ρόμενταλ, ο Βαλβέρδε πέρασε στο παιχνίδι αυτόν που έχει μικρότερες πιθανότητες να ξαναπαίξει με την φανέλα του Ολυμπιακού.
Ο Μανωλάς αποκάλυψε και έμπρακτα πως η φυσική του θέση είναι φουνταριστός αλλά επειδή εκτός από τις κυβερνήσεις στην Ελλάδα, είναι κληρονομικές ΚΑΙ οι θέσεις στην ενδεκάδα, πήρε αυτή του θείου του. Εδώ πρέπει να θυμίσουμε κάτι που δεν αναφέρεται συχνά. Ένας ακόμα σπουδαίος Έλληνας κεντρικός αμυντικός που ξεκίνησε την καριέρα του ως επιθετικός, ήταν ο Γίαννης ο Γκούμας του Παναθηναϊκού.


Ο Κέβιν Μιραλάς μετά την αλλαγή του, κατευθύνθηκε στην προεδρική σουίτα και χαιρέτισε τον μέντορά του Τάσο Μητρόπουλο, λέγοντάς πως είχε την αφίσα του πάνω απ’ το κρεβάτι στην τρυφερή ηλικία που γαλουχούταν ποδοσφαιρικά. Η απογοήτευσή του ήταν έκδηλη όταν ο Τάσαρος ακούγοντάς τον είπε: «Αν είχες εμένα σαν είδωλο πως βγήκες έτσι ρε μυξιάρικο; Θα έπρεπε να ανοίγεις δρόμο με κουτουλίδια και όχι με ντρίπλες! Να πατάς τέσσερα λαρύγγια ανά παιχνίδι, να τρως πρόκες και να πίνεις τσίλι για πρωινό!».
Ο μοναδικός που συμπόνεσε την καημένη ΑΕΚ την Κυριακή το βράδυ ήταν ο Βελγοϊσπανός της καρδιάς μας! Μέχρι και γκολ «άφησε» να μπει, για να αποκτήσει ενδιαφέρον το παιχνίδι, αλλά και αυτό του το ακύρωσαν. Οι προσπάθειές του ήταν άκαρπες.
Τέλος, Γιαπωνέζοι επιστήμονες, αποφάνθηκαν πως για όλο αυτό δεν φταίει η AEK. Με τον σεισμό στην Ιαπωνία, μετακινήθηκε ο άξονας της γης 10 εκατοστά και το Καραϊσκάκη έγερνε προς το τέρμα της.

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Μια αγωνιστική, στην σκιά της Παγκόσμιας ημέρας της Μπριζόλας

0 σχόλια
Εσύ άνδρα αναγνώστη, γνώριζες πως η 14η Μαρτίου είναι η «Παγκόσμια ημέρα μπριζόλας και πεολειχίας» ; Φυσικά και δεν το γνώριζες, γιατί οι παγκόσμιοι συνωμότες του «Αγίου Βαλεντίνου» φροντίζουν να μην υπάρχει αντίπαλο δέος στη ροζ γιορτή τους. Κηρύσσω λοιπόν την 15η Μαρτίου, παγκόσμια ημέρα ενημέρωσης για την παγκόσμια ημέρα της 14ης Μαρτίου ώστε του χρόνου όλοι να απολαύσουν από μια ζουμερή, τροφαντή, λαχταριστή, παχουλή και ροδοψημένη ΜΠΡΙΖΟΛΑ (ή μπριΤΖόλα για τους βορειοελλαδίτες) για … ορεκτικό.

Στο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής, ο Ολυμπιακός κατάφερε να χάσει από τον χαλκέντερο μΠΑΟΚ μετά από 13 χρόνια στην Τούμπα. Απ’ τον μΠΑΟΚ που έπαιζε με τα δεύτερα γιατί τον έχει κερδίσει τόσες φορές τα τελευταία χρόνια που δεν του έλεγε κάτι άλλη μία.

Θα μου πεις, πως έχασε; Από μια φάβα του Πάρντο και ένα Δαλούκειο πέναλτι.
Ναι, αλλά τίποτα απ’ αυτά δεν ήταν τυχαίο κύριοι…
Έγινα γραφικός λέγοντας για την ομάδα των Νίντζα μΠΑΟΚτζίδων, αλλά για μία ακόμα φορά επαληθεύομαι.
Το λάθος του Πάρντο, είναι τόσο κραυγαλέο που κανείς επαγγελματίας τερματοφύλακας δεν θα μπορούσε να κάνει! Ποιος ευθύνεται λοιπόν; Οι Νίντζα Φυσικά!
Αν ανατρέξετε στο διαδίκτυο και μάθετε περισσότερα για την «Shadow Imitation Technique» θα καταλάβετε πως στιγμιαία κάποιος άλλος ήλεγχε το σώμα και τις κινήσεις του Βελγοϊσπανού τερματοφύλακα, μέσα απ’ τις σκιές της Τούμπας.
Όσον αφορά το πέναλτι, οι κύκλοι του Ολυμπιακού έκαναν λόγο για «Έγκλημα κατά των Βαλκανίων». Θρυλείται μάλιστα, πως ο επιτυχημένος Παραγκάρχης είχε τηλεφωνήσει στον «Πάμε παιχταρά μου» πριν το παιχνίδι, ζητώντας του να δώσει τα σπόρια στον Ολυμπιακό. Όπως και στις άλλες περιπτώσεις που αναμίχθηκε, το αποτέλεσμα …συμφώνησε απόλυτα με την παραγγελία του!
Σήμερα, ο Πρόεδρος του Ολυμπιακού κατέθεσε μηνύσεις στον Σισέ, και άλλους παίχτες του Παναθηναϊκού οι οποίοι έκαναν δηλώσεις μετά το Ντέρμπι στο Καραϊσκάκη. Η ραχοκοκαλιά των επιχειρημάτων του, είναι πως «Δεν γίνεται απλοί παίκτες να αμφισβητούν άμεσα ή έμμεσα τα λεγόμενα του Προέδρου της Super League». Εφόσον ο κ. Μαρινάκης δήλωσε ξεκάθαρα πως  «Διδάξαμε αρχές και δείξαμε ότι είμαστε υπεράνω και έχουμε κάνει πολύ μεγάλο αγώνα κατά της βίας στα γήπεδα. Πιστεύω ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο κέρδισε. Έχουμε κάνει μια μεγάλη προσπάθεια και στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού.» ΑΥΤΟ είναι το σωστό και κανένας δεν έχει δικαίωμα να αμφισβητεί τα λεγόμενα του εκλεγμένου, άξιου και αδιαμφισβήτητου προέδρου της Λίγκας.
Ο Παναθηναϊκός, στο πρώτο παιχνίδι που δεν έκανε φιέστα, κατάφερε να κερδίσει με τον Σισέ σε ρόλο οργανωτή. Φημολογείται πως το καλοκαίρι θα γίνει προσπάθεια αναπροσαρμογής του συμβολαίου του, και ο Φερέιρα θα τον χρησιμοποιεί σε όλες τις θέσεις, ανάλογα με τις ανάγκες του παιχνιδιού και τις απουσίες στο ρόστερ.
Κατά τα άλλα στον Παναθηναϊκό ετοιμάζονται για ένα ακόμα πολυμετοχικό Δ.Σ. .
Ο Πατέρας ετοιμάζει τα «υποκλεπτικά» μικρόφωνά του, οι Γιαννακόπουλοι τις γραβάτες τους και ο Τζίγγερ την παρουσίαση που θα κάνει για την ζωή και το έργο της μητέρας του και πρέσβειρας καλής θελήσεως της Ουνέσκο, κας Μαριάννας Βαρδινογιάννη. Ο Βγενόπουλος ανακοινώνει πως δεν μπορεί να παρευρεθεί καθώς είναι απασχολημένος, εντοπίζοντας και ζητώντας συγγνώμη από μια μια τις εκατομμύρια πράσινες καρδιές που πλήγωσε αποχωρώντας.

Ο Σταρ των ημερών, ο παραγκάρχης της καρδιάς μας, ο τίμιος, ο «έχω το κούτελό μου καθαρό», έκανε την εμφάνιση του στην κερκίδα της δεύτερης ομάδας που αγάπησε. Δυστυχώς αυτός ο ανάγωγος, ο αναίσχυντος και προκλητικός νεανίας, που το μυαλό δεν έχει πήξει ακόμα στο κεφάλι του, αυτός ο (πώς τον λένε μωρέ;; Α ναι!) Νταμπίζας, πλησίασε την κερκίδα και άρχισε να τον βρίζει άνευ λόγου και αιτίας! Θρυλείται πως το έπραξε προσπαθώντας να ανέβει στα μάτια των Λαρισαίων, που αντιπαθούν τον Μπέο γιατί αποκάλεσε το γήπεδό τους «Μαντριγάλ» με απώτερο στόχο να αναπροσαρμόσουν το συμβόλαιο σαν «νέο ταλέντο».

Κλείνοντας θέλω να ευχηθώ χρόνια πολλά στην μεγαλύτερη ομάδα της ποδοσφαιρομάνας Βρετανίας! Σας προτείνω μάλιστα να διαβάσετε αυτό το εξαιρετικό άρθρο (http://www.theplayer.gr/index.php?ID=hwSC6xfqGE8VjpoO&Rec_ID=47938) είτε για να μάθετε, είτε για να θυμηθείτε!  
You Will never Walk alone.

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Kaseta Gate – Episode I: Η Γέννηση

0 σχόλια

Αυτές τις ημέρες ξύπνησαν θύμησες. Έντονες, συγκινητικές, ανατριχιαστικές…
Όλοι μας θυμηθήκαμε τις ΚΑΣΕΤΕΣ! Οι οποίες όλως παραδόξως υπάρχουν ακόμα. Φέρτε τις στο νου σας. Εξηντάρες και ενενηντάρες TDK που ήταν η ελίτ των κασετών αλλά για οικονομικούς λόγους καταφεύγαμε στις Fuji και τις RAKS. Ωραίες εποχές. Τέτοιες κασέτες είχαμε όλοι, με Μaiden, Deep Purple, Jethro Tull, Rainbow και τις αγαπημένες mixed tapes που χαρίζαμε στα κοριτσάκια που "αγαπάγαμε"! Ακούγοντας το χθεσινό Fight Club αναπολήσαμε και θυμηθήκαμε πως κάποιοι, είχαν κασέτες ποιο ...ψαγμένες, με τον Μεντζέλο τον Λέντη και μερικοί εκλεκτοί με τον Αχιλλέα! Τον Ομηρικό Αχιλλέα της εποχής μας, που σε όποιο στρατόπεδο συντασσόταν, αυτό κέρδιζε.

Σαν άλλος Αγαμέμνονας, ο “Daddy” που ήταν κολλητάρι με τον Αχιλλέα, τσακώθηκε μαζί του για τα μάτια της Super Βρισηίδας και καταποντίστηκε. Απαξιώθηκε και περιθωριοποιήθηκε μαζί με τον αδελφό του τον Μενελαόπουλο! Έλα όμως που ήρθε ένα μικρόσωμο και πονηρό αγόρι, με αδυναμία στις μάντρες, τις όμορφες γυναίκες και τα ψιλά τακούνια τους, να βρει τρόπο και να χτυπήσει την φτέρνα του αθώου, του άνδρα, του πατέρα, του καθαρού ουρανού που αστραπές δεν φοβάται, του παντελωνάτου, του απόλυτου πολεμιστή, του παράγοντα της καρδιάς μας, του Αχιλλέα του Μπέου. Βρήκε κασέτες λέει με διαλόγους-μονολόγους, με στημένα παιχνίδια. Με συμφωνημένες διαιτησίες και κανονίσματα. Οι κατηγορίες πολλές οι κασέτες, περισσότερες! Κάποιες όμως ξεχώρισαν:
-Υπάρχει κασέτα όπου ακούγεται ξεκάθαρα ο Μπέος να λέει στον Πόντιο Πιλάτο, να δώσει τα κουκούτσια στους Ιουδαίους.
-Μαγνητοφώνηση παρουσιάζει τον Ναπολέοντα να παίρνει τον Αχιλλέα τηλέφωνο και να του λέει!  "Να γίνει κάτι με το Βατερλό, ρε ψιλέ!" και λέει ο Μπέος! "Δεν υπάρχει τίποτα από εδώ. Άρα ψάξου!”.
-Σε κασέτα ακούμε τον Μπέο, να απαγορεύει στον Δούρο να …βγει στο τηλέφωνο. Αν το έκανε θα του έστελνε, Τσετσένους Ρώσους και ανεξέλεγκτους Ρουμάνους.


Μετά απ’ όλα αυτά βγάλαμε μερικά χρήσιμα συμπεράσματα. Για να είσαι επιτυχημένος παράγοντας στην Ελλάδα, πρέπει να είσαι κατά παραδοχή εύσωμος, καραφλός, στοργικός πατέρας, να έχεις κάνει εμφάνιση σε dvd της Τζούλιας, να ξέρεις πότε είναι τα γενέθλια του Νικόλα Πατέρα (26 Αυγούστου – Παρθενάκι το άτιμο) καθώς και να βγάζεις στους δημοσιογράφους κάτι σαδο-μαζο, να θέλουν να σε μαστιγώσουν βρε αδερφέ. Επίσης μάθαμε πως εν έτη 2011 κανείς στην Ελλάδα δεν γνωρίζει πως μπορεί να αποδειχθεί εργαστηριακά το αν ένα ηχητικό ντοκουμέντο είναι ενιαίο ή προϊόν "συρραφής". Θρυλείται μάλιστα πως ο James Cameron, μετά το Avatar έφτιαξε ΚΑΙ τις κασέτες του Μπέου γι αυτό είναι αδύνατον να βγει συμπέρασμα για την γνησιότητα ή την "συρραφή" των κασετών.

Ευτυχώς υπήρξε και το Champions League μέσα στην εβδομάδα, να δούμε και κάτι διαφορετικό από τις «Ποδοσφαιρικές Οικογενειακές Ιστορίες»!
Η διαστημική Μπαρσελόνα εκτός από τους εξωπραγματικούς παίκτες (τα γνωστά Θεοφιλοπουλικά «Πόκεμον του Γκουαρντιόλα») χρησιμοποιεί ένα πρωτοεμφανιζόμενο και πραγματικά ανίκητο σύστημα. Η καταλανική πατέντα που πρωτοπαρουσιάστηκε το βράδυ της Τρίτης είναι το διάσημο πλέον, 2-6-3-1. Αυτά για όσους λένε πως όποιος και να καθόταν στον πάγκο με τέτοιους παίχτες θα έκανε παπάδες. Όχι βρείτε μου έναν που θα σκεφτόταν να παίξει αυτό το σύστημα. Τέλος, κάθε φορά που πετυχαίνω την Τότεναμ στην τηλεόραση, παρακολουθώ με κομμένη την ανάσα! Έχω πάντα την ενδόμυχη ελπίδα πως θα βάλει γκολ ο Κράουτς και θα ξανά κάνει τον διάσημο πανηγυρισμό του, “Το Ρομπότ” !



 Υ.Γ. Οι Νίντζα μΠΑΟΚτζίδες είναι έτοιμοι για δράση. Την Κυριακή είμαι σίγουρος πως θα κάνουν την εμφάνισή τους. Μην περιμένετε να τους δείτε στην τηλεόραση, γιατί ξέρουν να κινούνται στις σκιές. Αλλά σίγουρα όταν ενεργήσουν, θα το καταλάβετε …

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Οι Αρειανοί τοξοβόλοι, το ΠΑΟ FC Arena και ο ταλαντούχος κύριος Νάνι.

0 σχόλια

Ευχαριστιέμαι ιδιαίτερα τον τρόπο που περιγράφουν οι έλληνες σπορτ κάστερς τα ξένα παιχνίδια.
Είναι χαλαροί, ευχάριστοι, δεν φοβούνται να πάρουν θέση πάνω σε όσα βλέπουν και ότι συμπάθειες έχουν δεν τις κρύβουν.
Εγώ λοιπόν, όπως όλοι οι «αντικειμενικοί» αυτού του κόσμου, από μικρός ήμουν Άρης Βουκολιών. Αλλά μετά που είδα τον Μακ Μάναμαν στο Euro 96, αποφάσισα πως θα είμαι και Λίβερπουλ. (Φίλοι της Γιουνάιτεντ ΠΡΟΣΟΧΗ, ακολουθεί καζούρα).

Κάπου διάβασα πως «Πέταγε Κάιτ (σ.σ.χαρταετός) η Μάντσεστερ» και έχασε στο Άνφιλντ. Εγώ θα συμπληρώσω πως «Ο Σερ Άλεξ έκανε Νάνι στον πάγκο»!
Αλήθεια, τι σκεπτότανε το παλικάρι; Δεν είναι πως δεν μας είχε υποψιάσει τότε που ακύρωσε το γκολ του Κριστιάνο με την εθνική Πορτογαλίας (http://www.youtube.com/watch?v=dvzPFEIJyoY) αλλά την Κυριακή το παράκανε.
Έβγαλε την ασίστ στον Kuyt, έπεσε να πεθάνει από τον (δολοφονικό) τάκλιν του Γκάραχερ, σηκώθηκε, σπρίνταρε προς τον διαιτητή, του έδειξε το τραύμα του, το συζήτησε λίγο και ξανάπεσε κάτω για να συνέχισε να σφαδάζει. Θεούλης!
Αλήθεια, ο «άγκολος» Τόρρες πώς να νιώθει μετά την εμφάνιση του Σουάρες;

Στην Ελλαδίτσα πάλι, διανύουμε τις ημέρες που δύο από της ποιο κακόηχες λέξεις παγκοσμίως, τα ΚΟΥΛΟΥΜΑ και οι ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΣΤΕΣ, έχουν την τιμητική τους. Ευτυχώς όμως αν εξαιρέσεις τους δεκάδες που ντύθηκαν «Σισέ» φέτος η καρναβαλική ατμόσφαιρα, δεν επηρέασε στο ελάχιστο τα ποδοσφαιρικά δρώμενα.


«Οι εικόνες του Σαββάτου στο Βικελίδης, δεν πρέπει να επαναληφθούν» είπαν όλοι στον Άρη. Απογοητευμένοι από την άτακτη και αναποτελεσματική επίθεση που επιχείρησαν, οι Αρειανοί αποφασίζουν να συγκροτήσουν δική τους επίλεκτη μονάδα κρούσης.
Οι «Κίτρινοι Τοξότες» θα αποτελέσουν την απάντηση στους Νίντζα μΠΑΟΚτζίδες
Με ντου στην ΓΑΔΑ, απελευθερώνουν τον τοξοβόλο της βουλής και του αναθέτουν την εκπαίδευση των επιλέκτων τους.
Στον μΠΑΟΚ, ετοιμάζονται πυρετωδώς για το κύπελλο με την ΑΕΚ. Η προσβολή της Κυριακής πρέπει να ξεπλυθεί με κάθε τρόπο.
Μερίδα οπαδών, ξέσπασε ενάντια στον Τσιρίλο, ο οποίος μετά το φάουλ του Νίνη στην Τούμπα, έσκυψε ΚΑΙ στο σουτ του Σκόκο.
Ο Πάι Μέι δηλώνει ενθουσιασμένος με την πρόοδο των μαθητών του, και ισχυρίζεται πως μερικοί απ’ αυτούς θα είναι ετοιμοπόλεμοι για την ρεβάνς του κυπέλλου.
Η διοίκηση του Παναθηναϊκού, είναι ο πραγματικός νικητής της αγωνιστικής.
Κατάφερε μέσα σε ένα παιχνίδι, να ρίξει τις οικονομικές απαιτήσεις του Βύντρα, να αναθερμάνει της σχέσεις της με την ΠΑΕ ΑΕΛ καθώς και να μπριζώσει τον Γκοβού.
Βυσινοπράσινοι κύκλοι υποστηρίζουν πως δουλεύουν πάνω σε συμφωνία, ώστε να αγωνίζεται ο ΠΑΟ στο AEL FC ARENA από την νέα χρονιά. Μότο των πράσινων : «Αφού δεν μας αφήνετε να φτιάξουμε γήπεδο, για να συντηρούμε το ΟΑΚΑ, θα σας δείξουμε εμείς! Θα δείτε τι θα πάθετε!»
Ο αεικίνητος Γάλλος, θύμωσε που τον έκαναν αλλαγή και σκέπτεται σοβαρά να αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι, καθώς το κλαμπ δεν καλύπτει τις προσδοκίες του. Θρυλείται πως αντιπροσωπεία Παναθηναϊκών, θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες σπίτι του … να τον βοηθήσει να πακετάρει.
Ο Βύντρα, στον φόβο πως θα επιστρέψει στις παλιές καλές εποχές που όλο το γήπεδο τον …αποθέωνε σκέφτεται να δεχθεί μείωση μισθού.
Ο Μαρινάκης, αναγνωρίζοντας πως από το ντέρμπυ και ύστερα είναι ιδιαίτερα … μετριοπαθής και διαλλακτικός, αποφασίζει να ξεκινήσει ολομέτωπη επίθεση.
Αναθέτει σε αμερικάνικο δικηγορικό μεγαθήριο τον εντοπισμό και την δίωξη όλων όσων έχουν αναφερθεί προσβλητικά προς αυτόν δημοσίως.
Μηνύσεις ξεκίνησαν να αποστέλλονται στους 40.000 Παναθηναϊκούς  που ήταν στην «Φιέστα του ΟΑΚΑ», καθώς και σε όσους έχουν καταφερθεί εναντίων του είτε στο ραδιόφωνο είτε σχολιάζοντας θέματα αθλητικών sites.
Στην ΑΕΚ, αναπροσαρμόζουν το συμβόλαιο του Δέλλα ύστερα απ’ το γκολ που σημείωσε. Προβλέπεται διπλασιασμός αποδοχών, και ανανέωση για 3 χρόνια.
Με sms, ενημερώνουν τον Μπλάνκο πως οι συζητήσεις θα καθυστερήσουν λίγο λόγω οικονομικών προβλημάτων της ΠΑΕ.
Εμφανίζεται και πέμπτη κασέτα με πρωταγωνιστή τον Μπέο η οποία διαρρέει στο διαδίκτυο.
Ακούγεται καθαρά ο παράγοντας να παραγγέλνει σουβλάκια και κοκορέτσι ΧΘΕΣ,  Καθαρά Δευτέρα σε πασίγνωστο οβελιστήριο του Βόλου. Επιφυλάσσομαι για περεταίρω αποκαλύψεις μέσα στις επόμενες ημέρες… 

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

Ας συστηθούμε!

0 σχόλια

Πάντα μ’ άρεσε να κάνω εντυπωσιακή είσοδο! 

Έτσι έγινε και με την πρώτη μου εμφάνιση στον «Παίκτη» 

Έσπασαν τα τηλέφωνα, μπούκωσαν οι servers και ο ταχυδρόμος έπαθε λουμπάγκο από τους εκατοντάδες αναγνώστες που επικοινώνησαν με το site για να μάθουν ποιος είμαι και τι κάνω εδώ.



Για να συστηθούμε λοιπόν σας παραθέτω ένα απόσπασμα απ’ το άρθρο που είχαν γράψει για εμένα κάποτε οι NY Times.

«Ζει στον πύργο του, κάπου στην Ελλάδα. Παρατηρεί τα πάντα από εκεί ψηλά, και έχει άποψη για όλους και για όλα.
Όταν κάτι τον ιντριγκάρει, γράφει γι αυτό με έναν δικό του, ιδιαίτερο τρόπο. Καυστικό, σαρκαστικό ειρωνικό, και διαολεμένα απολαυστικό. Η βιβλιοθήκη του πύργου του άλλωστε, είναι γεμάτη από τέτοια χειρόγραφα.
Είναι γνήσιος συνεχιστής των πρώτων, αυθεντικών «Κάφρων» του κόσμου τούτου. Από τους «Άπιστους» - Καφίρς της Αφρικανικής ηπείρου άλλωστε πήρε και το όνομά του.
Κάποιοι κακεντρεχείς υποστηρίζουν πως τον έβγαλαν έτσι επειδή είναι ξινός σαν το ομώνυμο εσπεριδοειδές (σ.σ. kaffir lime) αλλά διαψεύδονται κατηγορηματικά.»

Αυτός είμαι εγώ και αν συνεχίσετε να με στηρίζετε θα τα λέμε για καιρό απ’ αυτό το site.


Τώρα που συστηθήκαμε, ας δούμε τις κυριότερες ειδήσεις των ημερών.

Στον Παναθηναϊκό ετοιμάζουν πυρετωδώς τα μπαλέτα και τα πυροτεχνήματα για την φιέστα στο ΑΕΛ FC Arena. Μότο τους: «6 αγωνιστικές, 6 τελικοί, 6 φιέστες! Τώρα και στην Πόλη σας!»

Ο Μαρινάκης ζητά να χριστεί «Σερ» ο Καλόπουλος σε μια φαντασμαγορική τελετή στο Καραϊσκάκη που θα περιλαμβάνει event με τον Δαλούκα και τα λιοντάρια του Αττικού Πάρκου.

Η ΑΕΚ προπονείται εντατικά στην αντιμετώπιση ομάδων που παίζουν με παίχτη λιγότερο για να μην επαναληφθεί το φιάσκο του κυπέλου.
Ο Χάβος, ενημερώνεται σχετικά και για το παιχνίδι της Κυριακής ετοιμάζει σύστημα έκπληξη με 8 παίκτες και αιφνιδιαστικές άμυνες για να τους χαλάσει τα πλάνα. Οι τρείς έξτρα θα κάθονται στην πλάγια γραμμή και θα κάνουν αλλαγές ανά πάσα στιγμή ανάλογα με τις ανάγκες της φάσης.
Ταυτόχρονα, οι οργανωμένοι καλούν τον Πάι Μέι (βλ. Kill Bill 2) για να μυήσει επίλεκτους μΠΑΟΚτζίδες, στην δολοφονική τέχνη των Νίντζα.