skip to main | skip to sidebar

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Τα Χάλια μας τα Πράσινα !

Παναθηναϊκός!?

Γιατί είναι τόσο χάλια ;;
Δεν ξέρω! Δεν μπορώ να απαντήσω με σιγουριά! Μετά την μέση του άρθρου πάντως τα πράγματα γίνονται καλύτερα ! Υπομονή!
Μπορώ όμως να αναλύσω τις σκέψεις μου!!

Θα προσπαθήσω η συλλογιστική μου πορεία να έχει ως βάση την χρονική αλληλουχία των σκέψεων και των γεγονότων!
Άνοιξη 2010!
Η Ομάδα έχει καλά στοιχεία!
Μετά το παιχνίδι με την Ρόμα, δείχνει πως έχει τις δυνατότητες να πάει ψηλά ακόμα και στην Ευρώπη!


Το Europa League αποτελεί, κατά την γνώμη μου, τον μόνο ρεαλιστικό στόχο των Ελληνικών ομάδων, για διάκριση και κατάκτηση! Οι μεγάλες ομάδες της Ευρώπης το βλέπουν σαν ψιλό αποτυχία και δεν σκίζονται! Άσε που με λίγη τύχη μπορείς να έχεις χαλαρούς αντιπάλους μέχρι τα ημιτελικά!
Ο Γκαλίνοβιτς όμως είχε άλλη γνώμη!
Απογοήτευση!
Τότε έλεγα, και το πίστευα! Πως αυτή η ομάδα, όπως αποδίδει φέτος, του χρόνου που θα έχουν δέσει ακόμα περισσότερο και με 1-2 μεταγραφές επιπέδου Σισέ και Ζιλμπερτο, θα μπορούσε να φτάσει μέχρι και τελικό Europa!
Επίσης έλεγα, πως αν ήμουν πρόεδρος της ομάδας και είχα τα cojones θα δήλωνα ξεκάθαρα πως ο στόχος της ομάδας μου ετησίως, θα ήταν να παίρνω το πρωτάθλημα, να μπαίνω στους ομίλους του Champions League να μαζεύω τα φράγκα, και να προσπαθώ να βγω 3ος (επίτηδες) για να συνεχίζω στο Europa μήπως κάποια στιγμή το κατακτήσω!
Ακόμη υποστήριζα πως στην ομάδα που είχαμε και στον τρόπο που παίζαμε (γρήγορα, με πολύ τρέξιμο και πίεση) ο συμπαθής Καραγκούνης δεν χωράει βασικός! Αποτελεί χρυσή αλλαγή για το 60΄. Αν θες να σκοράρεις, θα μπει μέσα να βγάλει μπαλιές, να πάρει φάουλ να σουτάρει από μακριά! Αν θες να διατηρήσεις το σκορ, θα σου κρατήσει μπάλα, θα πάρει φάουλ, θα εκνευρίσει τον αντίπαλο, θα τρέξει πολύ για 30 λεπτά! Προς θεού να μην χτυπάει τα στημένα!! Πρέπει να το καταλάβουν αυτό πανελλαδικώς! Τα στημένα δεν είναι επιβράβευση του πάλιουρα!! Αλλιώς στην Real θα έπρεπε να τα χτυπάει όλα ο Casillas και ο Christianos να κοιτάει και να μαρκάρει τον αντίπαλο επιθετικό που έχει ανέβει για αντεπίθεση!
Ο Κατσουράνης που ενοχλούσε όλους τους τριγύρω μου στην εξέδρα, εμένα δεν με εκνεύριζε τόσο!
Είχα άδικο ….
Καλοκαίρι! Ο συμπαθής Σαλπιγγίδης φεύγει από την ομάδα! Τσάκα τσάκα, αποκτάται ο Γκοβού, που δείχνει καλύτερη λύση από τον Σάλπι, σε καλή ηλικία με πολλά γαλόνια! Δεν περίμενε κανείς να έχει το πάθος και την τιμιότητα του Σάλπι, αλλά σίγουρα στα χαρτιά ήταν καλύτερος!
Μια σημείωση! Ώστε να κατοχυρώσω την πατέντα!
Ο Σαλπιγγίδης, αν όταν έφευγε από τον ΠΑΟ, δήλωνε παγκοσμίως πως αλλάζει θέση και από επιθετικός , γινόταν δεξί μπακ – winger , θα μπορούσε, για πλάκα, να πάρει μεταγραφή σε μια από της 15 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης!
Εδώ έρχονται τα φιλικά του καλοκαιριού! Όλα έδειχναν Φοβερά! Δεμένη ομάδα, με αυτοματισμούς, Νίνης Λέτο Γκοβού πίσω από Σισέ, να πετάνε φωτιές και να σκορπίζουν Μίλαν και Ιντερ με δεκάδες ευκαιρίες!
Όνειρα ξεκίνησαν !
Ο πρώτος νεαρός Έλληνας προπονητής που πετυχαίνει σε μεγάλη ομάδα;;; Ή σαν άλλος Ρότσα παίρνοντας την καλοδουλεμένη ομάδα του Henk “Όσιμ” Ten Cate και ανεβάζοντας την ψυχολογία των παικτών (που έπαψε να τους γκαρίζει ο τραμπούκος προπονητής) αυτοί αποδίδουν !;!;!
Και φτάνουμε στο σήμερα!!
Ο Παναθηναϊκός να έχει παίξει σε έναν γύρο, 2 αξιοσημείωτα παιχνίδια όλα κι όλα!
Με τον Ολυμπιακό, και με τον Ηρακλή!
Στα υπόλοιπα!? My eyes are Bleeding!
Ο Σισέ, να βάζει με όποιον δυνατό τρόπο μπορεί την μπάλα μέσα, και με τους συμπαίκτες του απλά να του την πετάνε όπως μπορούν!

Νίνης Λέτο έξω για δύο μήνες, και καμία δημιουργική διάθεση στο Κέντρο του ΠΑΟ.
Ο Γκοβού να κλέβει τα μετάλλια από το λαιμό της Διάσημης Πέρδικας , να βρίσκει το περσινό ημερολόγιο του Ντιόγο, και σαν άλλος Robert Langdon να ακολουθεί πιστά τα βήματα για μάθει που εξαφανίστηκε ο κατσαρομάλλης επιθετικός!
Ο Κατσουράνης αποφασίζει να γίνει ο άνθρωπος που θα έχει δείξει περισσότερες φορές απ’ ότι ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, έξω από την Παλιά Βουλή!
Ο Ζιλμπέρτο, συνεσταλμένος γαρ δεν μπορεί να πει σε κανέναν από τους προπονητές του να τον αφήσει λιγάκι να ξεκουραστεί, και τοποθετεί το μηχανάκι του Κώστα Γαλάνη σε ένα χάμστερ που αφήνει ελεύθερο στην αποχέτευση κάτω από τον τάπητα του ΟΑΚΑ σε κάθε παιχνίδι!
Ο Σπυρόπουλος, φεύγει για Βραζιλία με το πριμ πρωταθλήματος, και αφήνει τον δίδυμο αδερφό του, που επαγγέλλεται Ντελίβερι, στην Αθήνα με την φράση : “Αφού ξεγελάς τον χάρο κάθε μέρα εδώ και 5 χρόνια που μοιράζεις πίτσες, δεν μπορεί θα τους κοροϊδέψεις ένα χρόνο μέχρι να επιστρέψω!”
Ο Τζόρβας βλέποντας πόσο καλός είναι ο Γκαλίνοβιτς φέτος στην Καβάλα, σκέφτηκε, πως αν κάνει της ίδιες φάβες που έκανε πέρσι ο Μάριο, του χρόνου θα είναι καλύτερος από τον Σιφάκη, και θα παίξει αυτός βασικός στο Euro 2012!!
Ο Μαρίνος, κάνει συμφωνία με τον Χάρο, (πως στο τέλος του χρόνου θα του δώσει τα στοιχεία του ντελιβερά που τον δουλεύει την τελευταία πενταετία) ώστε αυτός να μεσολαβήσει στον Διάβολο, για να πουλήσει την ψυχή του, και να παίζει βασικός στην ομάδα!
Ο Νιόπλιας προσπάθησε να εφαρμόσει την τακτική που πιάνει στης γκόμενες, δηλαδή να φτύσει τον Παναθηναϊκό μπας και κολλήσει περισσότερο! Έδειξε να πετυχαίνει στην Κρήτη, αλλά τελικά το γκομενάκι αποφάσισε να τον σουτάρει! 
Ένα απολαυστικό ματς με Γκμόχ - το δεύτερο καλύτερο της σεζόν! Πίσω στο σκόρ, γιουχάρισμα, ανατροπή και αποθέωση!
Ήρθε ο Φερέιρα!
Υπομονή και στήριξη, σκέπτομαι, όπως πάντα! Μακάρι!
Το Χάλι μας το Μαύρο! Παίκτες πλακώνονται, μπάλα δεν παίζουν!
Τρία παιχνίδια δεν σκόραρε ο Σισέ, στα δύο ο ΠΑΟ έχασε βαθμούς!
Ο Φερέιρα συνεχίζει να μην φταίει!!
Εκτός αποστολής διάφοροι παίκτες ώστε να ξεκουραστούν – σοβαρευτούν!
Μοναδικές ανορθογραφίες!; Εκτός αποστολής ο Γκαρσία στην Τρίπολη σε παιχνίδι που δεδομένα θα χρειαστείς επιθετικές λύσεις, και η φοβερή αλλαγή με τον Βόλο που θα μείνει στην ιστορία!
Ο “έχω παίξει 15’ όλη τη σεζόν αλλά είμαι νέος και φιλότιμος” αριστερός μπακ Ιωαννίδης, σε αντικατάσταση του ανύπαρκτου Νίνη (πως σου φάνηκα?) .
-Στα χάφ (και πίστευες πως τελείωσε!),
-σε θέση μέσα αριστερά! (Ε, θες κ άλλο;;; Αυτό ήταν … μόνο … )
Όνειρο;; Όταν έχουν ματώσει τα μάτια μας για 45’ σίγουρα είναι εφιάλτης!
Στο παιχνίδι αυτό νοστάλγησα τον Καραγκούνη! Ένα ημίχρονο μέσα αριστερά, θα το έβγαζε! Του πούστη!
Τουλάχιστον παίζει καλά ο Μπουμσόνγκ, παρότι στα πρώτα ματς ήταν χειρότερος και από τον Ενακαρίρε!
Διοικητικά;;;
Απειλούν οι Πατερο – Βγενόπουλοι να φύγουν ;;;
Αν είναι αλήθεια, ότι κονσερβοκούτια περισσέψουν μετά την επανάσταση, πρέπει να τους τα συστήσουμε! Δεν το παίζεις σωτήρας όταν η ομάδα δεν παίρνει μεν πρωταθλήματα, αλλά είναι μια “καλή ομάδα”, και όταν καλείσαι να φανείς καλύτερος από τους προηγούμενους εν μέσω κρίσης, (οικονομικής, ομαδικής, οπαδικής) την κάνεις στα μουλωχτά και το παίζεις παρεξηγημένος!
Άντε να δούμε τι θα γίνει!!

1 σχόλια:

  1. Και εγώ έχω διαρκείας φίλε μου!
    Και εννοείται πως θα συνεχίσω να έρχομαι γηπεδάκι γιατί γουστάρω τον τζερτζελέ!

    Αλλά θέλω να βλέπω την παρακάτω 11αδα!

    Τζόρβας (1ος στις ασσίστ φέτος στην Superleague)

    Γιούρκας (Αντί για παπούτσια να βάλει λάστιχα από τη Lambo του!)

    Σπυρόπουλος (Πάσα δεν κάνει,ξέχασε να τρέχει, έρχεται πάντα δεύτερος πίσω από τον επιθετικό που φυλάει και δε βγάζει σέντρες!Σαν να βλέπω Roberto Carlos!)

    Καντέ (Αυτός πρέπει να κάνει προπόνηση στους Θρακομακεδώνες γιατί δεν έχει ιδέα τι γίνεται γύρω του!)

    Σαριέγι (Δεύτερος στις ασσίστ πίσω από τον Τζόρβα!)

    Ζιλμπέρτο (Αυτός και η και το λαγουδάκι της Duracell,απλά έπεσε αυτός σε αντίθεση με το λαγό!)

    Κατσουράνης (α-Να του σπάσει κάποιος τον δείκτη για να μη δείχνει β- να πέζει μόνο με ΤΡΙΓΩΝΟ ή R1+ τρίγωνο δηλαδή τακουνάκια και λόμπες από το PS3)

    Καραγκούνης (Μέχρι να γίνει ρέκορντμαν στις τούμπες , πρέπει να πλησιάζει τις 2000)

    Γκοβού (ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ,απλά να τον αφήνουν να πέζει με λαμέ κουστούμι ,τζίβα μαλλί και στο ημίχρονο αντί Gatorade να πίνει Chivas!)

    Λάζος (Τώρα με το RS ποιος τον πιάνει!Ο αμυντικός πάντως σίγουρα!)

    Σισσέ (Αλλά να του δώσουν συκεκριμένη οδηγία η οποία θα λέει: 1)βάζεις γκολ 2)Καλύπτεις τον Κάτσου και εννίοτε Ζιλμπέρτο 3)Πετάξου μέχρι το τέρμα να κάνεις κανα πλονζόν βρε αδερφέ 4)Αν γίνεται να κάνεις σέντρα και να διακτινιστείς στη τροχιά της μπάλας να σκοράρεις καλό θα ήταν!)
    Δεν είναι πολλά νομίζω καθώς ο Τζιμπρίλ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΑ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ!!!

    Άντε να πούμε και τίποτα αστείο γιατί MY EYES ARE BLEEDING AND SOON MY EARS ALSO!

Δημοσίευση σχολίου