skip to main | skip to sidebar

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Τα 50 πλην 2 «Πρέπει» του πετυχημένου Έλληνα προέδρου

0 σχόλια

  1. Να έχεις λεφτά. Ή να κάνεις τους άλλους να πιστεύουν πως έχεις
  2. Να έχεις την δική σου εφημερίδα
  3. Να έχεις αντικλείδια για όλα τα αποδυτήρια της χώρας
  4. Να έχεις τα τηλέφωνα όλων των διαιτητών, εκτός του Δαλούκα
  5. Να μπορείς να αλλάζεις την φωνή σου
  6. Να ξέρεις να μιλάς με κώδικα
  7. Να καπνίζεις πούρα (το Κομπολόι προαιρετικό)
  8. Να φέρεσαι καλά στα μικρά παιδάκια, ειδικά όταν κρατάνε μπάλες
  9. Να είσαι θηριώδης
  10. Να έχεις μεγάλο υβριστικό ρεπερτόριο
  11. Να φοράς παντελόνια
  12. Να μπορείς να προσβάλεις με ευφάνταστους τρόπους, παράγοντες άλλων ομάδων
  13. Να πίνεις πολύ καφέ, και να τον χρεώνεις στην ομάδα
  14. Να ξέρεις ονόματα γλυκών, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως προσβολές
  15. Να πίνεις κατά την διάρκεια του αγώνα
  16. Να μπορείς να κάνεις δηλώσεις μεθυσμένος
  17. Να πιστεύεις πως αυτές οι δηλώσεις έχουν ειρμό
  18. Να διδάσκεις ήθος
  19. Να έχεις κάνει σπουδαία δουλειά στις ακαδημίες
  20. Να ξέρεις να βρίζεις σε αρκετές γλώσσες
  21. Να ξέρεις πως λέγεται η φούστα και το παντελόνι, σε όλες τις γλώσσες
  22. Να ακούς αθλητικά ραδιόφωνα όλη την ημέρα και να είσαι έτοιμος να παρέμβεις είτε ζωντανά, είτε παρασκηνιακά
  23. Να είσαι ικανός να εκνευρίσεις, ανθρώπους που εκπαιδεύτηκαν στην αυτοκυριαρχία από Θηβετιανούς μοναχούς
  24. Να τρομάζεις τους αστυνομικούς που σου απευθύνονται, ανεξαρτήτως βαθμού ή εξοπλισμού
  25. Να «το χεις» να πάρεις το μικρόφωνο και να τραγουδήσεις στα μπουζούκια
  26. Να μην σιχαίνεσαι να σε αγκαλιάζει και να σε φιλάει κάθε ημίγυμνος, ιδρωμένος, λουσμένος με καπνογόνα, τριχωτός τύπος.
  27. Να κρατιέσαι και να μην σκουπίζεις τα υπολείμματα του από πάνω σου, όσο είναι μπροστά οι κάμερες
  28. Να έχεις κότερο
  29. Να καλείς εκεί όσους θέλεις να συμφωνήσετε κάτι
  30. Όταν η συμφωνία δεν πηγαίνει καλά να σαλπάρεις και να απομακρύνεσαι απ’ τη στεριά μέχρι να …πεισθεί ο συνδιαλεγόμενος πως «Έχεις μια πρόταση, που δεν μπορεί να αρνηθεί…»
  31. Να κουβαλάς κουμπούρια
  32. Να παρεμβαίνεις στις μεταδώσεις όταν κάτι δεν λέγεται σωστά
  33. Να έχεις συγκεκριμένους λόγους όταν παρεμβαίνεις, γιατί αν σε ενοχλούν  όσοι δεν πετυχαίνουν παίκτη ούτε με αίτηση και τα «Και τώρα τα δύσκολα», δεν θα μείνει ρουθούνι Έλληνα σπορτ κάστερ
  34. Να προσλαμβάνεις πρόσωπα που χαίρουν πανελλαδικής εκτίμησης και σεβασμού σε νευραλγικές θέσεις της ΠΑΕ
  35. Να αγοράζεις αυτοκίνητα στους παίκτες που παίζουν καλή μπάλα, αλλά τους πληρώνεις με ψίχουλα
  36. Να φροντίζεις οι φίλαθλοι να χρεώνουν μόνο σε εσένα τις επιτυχίες τις ομάδας, γι αυτό …
  37. Να αλλάζεις προπονητές πιο γρήγορα απ’ ότι η Σάσα Μπάστα χρώμα μαλλιών
  38. Να περνάς τουλάχιστον μια φορά το μήνα απ’ το χόμπι της Κυρά Μαριάννας. Να θυμάσαι να έχεις βάλει το καλό το κοστούμι, γιατί θα σε δείξει το Μεγάλο κεντρικό δελτίο
  39. Να αγοράζεις παίκτες μεγάλα ονόματα, και ας μην το αντέχει η τσέπη σου
  40. Να αποκρύπτεις επιμελώς τα χρέη, και να τα φορτώνεις στην επόμενη διοίκηση
  41. Να έχεις μουστάκι, αν μπορείς να το υποστηρίξεις, να το μεγαλώσεις και να το αγαπάς
  42. Να φοράς τουλάχιστον μια καδένα
  43. Να είναι χρυσή, όπως και το ρολόι σου
  44. Να κυκλοφορείς με τουλάχιστον δύο μπράβους
  45. Να προσπαθήσεις να βρεις μπράβους, πιο σωματώδεις από σένα
  46. Να κάνεις δίαιτα αν χρειαστεί. Αλλιώς το θέαμα θα είναι πολύ γελοίο
  47. Να κάνεις μηνύσεις σε όποιον αναφέρει το όνομά σου χωρίς να το συνοδεύει με την φράση «Ο πολυνίκης πρόεδρος»,  και τέλος…
  48. Να αγοράσεις μια συσκευή που να απενεργοποιεί τους κοριούς, γιατί ο Μάκης κάποια στιγμή θα θελήσει να ανεβάσει ξανά την εκπομπή του σε διψήφιες ακροαματικότητες

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Τα χρέη της Πανάθας η Άννα θε να σΒίσση

0 σχόλια
Σ’ αυτή τη ζωή, τα πάντα είναι θέμα τάιμινγκ. Σε όλες τις σχέσεις πρέπει να δώσεις τον χρόνο του στον άλλο όταν αυτός τον χρειάζεται. Έτσι και στο ποδόσφαιρο. Πριν δύο χρόνια τέτοιο καιρό, ο Βαλβέρδε και η κυρά Βαλβέρδενα, έκαναν τα ίδια τσαλιμάκια με φέτος. Τότε ο γερό-Σωκράτης, που ήδη δεν τον χώνευε, καθώς για πρώτη φορά στα χρόνια της παντοκρατορίας του, ο προπονητής στα μάτια των οπαδών, φάνταζε πιο αποδοτικός απ’ τον πρόεδρο, τον «έστειλε» κακήν κακώς. Ο Μαρινάκης όμως έκανε υπομονή και κάλυψε με τις στοργικές του φτερούγες τον αμφιταλαντευόμενο Ισπανό.

Μετά την ανακοίνωση του χάπι έντ, για την πρωτιά της οποίας, ερίζουν σαρανταπέντε μάστορες, εξήντα μαθητάδες, οι Βροντάκιδες οι Φουρτουνάκιδες, και το blog «Ο Κουβαδάκιας», ο μεταγραφικός σχεδιασμός του νέου Ολυμπιακού ξεκίνησε.

Ποια ονόματα ακούστηκαν πρώτα; Ε; Ε; …Ναι! Καλά καταλάβατε! Το δίδυμο Κάλστρομ Γιοβάνοβιτς ετοιμάζεται για μια ακόμα φορά, να ενισχύσει την ερυθρόλευκη μεσαία γραμμή. Και καλά, ο Γιοβάνοβιτς, εδώ στην γειτονιά μεγάλωσε, έχει κάνει και δηλώσεις πίστης στον Ολυμπιακό, λογικό είναι να τον λέμε συχνά πυκνά. Αυτός ο καημένος ο Σουηδός, που μετά τον Κάουτ-Κούιτ-Κόουτ-Κάιτ, είναι ο δεύτερος που κανείς δεν ξέρει να πει σωστά τ’ όνομά του, τι σας έφταιξε; Καλά δεν είναι το παιδάκι εκεί στις Γαλλίες που παίζει; Τι το τυραννάτε; 

Ο Παναθηναϊκός πάλι, πιστός στο πρόγραμμά του ξεκινά κ αυτός τα μεταγραφικά για την νέα χρονιά. Μάλιστα, παρά τα οικονομικά του προβλήματα, βασικό στόχο αποτελεί το να μπει στο μάτι των Ολυμπιακών. Πως θα το κάνει αυτό; Αγοράζοντας παίκτες που ήθελε πάντα ο κόσμος στο λιμάνι.
Σύμφωνα με καρατσεκαρισμένες πληροφορίες λοιπόν, ο Παναθηναϊκός ετοιμάζει προτάσεις για το πακέτο, Σάμι Κουφούρ – Ζε Ρομπέρτο.
Και για να μην αφήσουν κανέναν παλιό Παναθηναϊκό παραπονεμένο, είναι σχεδόν τελειωμένη η συμφωνία με ένα από τα μεγαλύτερα απωθημένα των πρασίνων.
Ναι! Μπορούμε πλέον να αποκαλύψουμε ασφαλώς, πως ο Νταβόρ Σούκερ βρίσκεται προ των πυλών της Παιανίας.
Βέβαια, για να πραγματοποιηθούν όλες αυτές οι υποσχόμενες, αλλά πολυδάπανες μεταγραφές, η οικονομική ενίσχυση του συλλόγου είναι απαραίτητη.
Το πρώτο αποφασιστικό βήμα έγινε, με την διοργάνωση της συναυλίας της Απόλυτης Ελληνίδας Σταρ. Την παρουσίαση της αοιδού με την οποία μεγάλωσαν γενιές και γενιές Παναθηναϊκών (Δομάζος, Αντωνιάδης, Φιλακούρης οι γνωστότεροι εξ αυτών), ανέλαβε ένας άλλος επιφανής Παναθηναϊκός.
Ο Ανδρέας ο Μικρούτσικος, ζει κυρίες και κύριοι! Δεν τον έφαγε καμία κυρία (μια Μαρμάνγκα νομίζω κατηγορήθηκε σχετικά) και με την πληθωρική του παρουσία έδωσε τον τρας τόνο, που χρειαζόταν για την ανακοίνωση του προγράμματος της συναυλίας.
Στην σκηνή του ΟΑΚΑ λοιπόν, θα εμφανιστούν λαοφιλείς Παναθηναϊκές προσωπικότητες.
Κάτμαν, Πρετεντέρης, Πάνια, Τσίμας, Φλωρινιώτης, είναι μερικοί απ’ τους σταρς που θα ψυχαγωγήσουν το κοινό που θα παρευρεθεί. Χορός, τραγούδι, γέλιο, μιμήσεις, μαγικά, και ανθρωποθυσίες προαναγγέλθηκαν απ’ τον πάντα συγκρατημένο παρουσιαστή της εκδήλωσης. Θρυλείται πως η εκδήλωση θα κλείσει με φιέστα, για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου που κλάπηκε, φαντασμαγορικότερη της περσινής.
Τα νέα απ’ την διοίκηση της Super League αντιλαμβάνεσαι αγαπητέ αναγνώστη, πως εμπίπτουν στην κατηγορία «Τόσο σουρεαλιστικά που δεν επιδέχονται σχολιασμού» που ανέλυσα σε αυτή τη δημοσίευση (http://goo.gl/rNfrP). Μπορώ απλά να τα αναφέρω.
Ο Μπέος την ημέρα που κρίνεται κατηγορούμενος για απόπειρα εκβιασμού διαιτητή, ορίζεται εκπρόσωπος της Super League. Ταυτόχρονα η πειθαρχική της ΕΠΟ θεωρεί τον εαυτό της αναρμόδιο να «δικάσει» τον Μαρινάκη για τα του ντέρμπι, και τον παραπέμπει στο αντίστοιχο πειθαρχικό όργανο της Λίγκας, στην οποία και προεδρεύει.
Κλείνοντας, θέλω να σας πω πως και σήμερα διδάξαμε αρχές. Πιστεύω ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο κέρδισε και πως έχουμε κάνει μια μεγάλη προσπάθεια και στις ακαδημίες.
Υ.Γ.1 Κοντεύουμε Μάιο, και ο Τόρρες ακόμα να σκοράρει. Στο παιχνίδι της τρίτης, είδε ο Σωτηρακόπουλος έναν μπλε να χάνει κάτι άχαστο, και αναφώνησε «ΤΟΡΡΕΣ»! Δεν τον αδικώ... (Τελικά ήταν ο Λαμπάρντ).
Υ.Γ.2 Νέα Πασχαλινά έθιμα, ξεκινούν στην Κερατέα. Μετά το Σκάψιμο της πασχαλινής τάφρου, και την ρίψη στάμνας με στουπί, αναμένεται να λάβει χώρα ο Χιώτικος ρουκετοπόλεμος. Μάλιστα μετά τον εκκλησιασμό και το «Δεύτε λάβετε κρότου-λάμψης!» (@el_huron) θρυλείται πως θα καούν ομοιώματα πολιτικών αλειμμένα με γιαούρτι και θα σουβλιστεί χοιρινό σε ένδειξη αλληλεγγύης στον δοκιμαζόμενο κλάδο των Αμνών.

Άλλος για Δ.Σ. τράβηξε, κι άλλος για Μπαρτολίνι

0 σχόλια
Πορεία διαμαρτυρίας με μαύρες σημαίες ετοιμάζει η Θύρα 7, με αφορμή την απομάκρυνση των Βραζιλιάνων διόσκουρων Ντουντου και Ντιόγο! Ο «Παλιός νέος Τουρέ» επωλήθη κατά τα 3/4 στην Βραζιλία, αλλά ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί, αν ο Ολυμπιακός κράτησε το 1/4, από το γόνατο και κάτω ή απ το στήθος και πάνω. Ο «Εβαλαν στο μπλέντερ τον Ζιοβάνι και τον Αναστόπουλο, και έβγαλαν τον Ντιόγο» είναι ακόμα δανεικός στην πατρίδα του, και η διοίκηση περιμένει την προσφορά των Βραζιλιάνων. Προς ανακούφιση των φίλων των ερυθρολεύκων, ακούγεται πως μπορεί να επιστρέψει στις αρχές καλοκαιριού, κουρεμένος ανανεωμένος και μερικά χρόνια νεότερος, σαν ο «Νέος νέος Ροναλντίνιο, ο νεότερος».

Το τοπίο θα ξεκαθαρίσει όμως, μετά το τέλος του θέματος προπονητή. Σαν πρωταθλητής της χώρας με την μεγαλύτερη επιτυχία στις μεταγραφές ανθρώπων που δούλεψαν στο παρελθόν στην Λίβερπουλ, ο ΟΣΦΠ ετοιμάζεται να καταθέσει πρόταση στον παραδόξως άνεργο, Ράφα Μπενίτεθ. Ο «Ταβερνιάρης» όπως τον αποκαλούσαν …χαϊδευτικά οι οπαδοί των Ρέντς, μετά τους Πλεσσί, Λουίς Γκαρσία, Ελ Ζαρ, Νέμεθ και Ριέρα, αναμένεται να συνεχίσει την επιτυχία των πρώην Κόκκινων στην χώρα μας.
Σύμφωνα με …έγκυρα δημοσιεύματα οι άλλοι υποψήφιοι για την θέση είναι οι δοκιμασμένοι στα δύσκολα, Αλέφαντος Μπιγκόν, Κάτανετς και ο πολύπειρος Σερ Άλεξ Φέργκιουσον.

Στον Παναθηναϊκό, μετά την μεγαλειώδη εμφάνιση και νίκη στον ΟΑΚΑ το μυαλό όλων ήταν στο σημερινό ΔΣ. Όλων, εκτός των μετόχων, που φήμες τους θέλουν να μην καταλήγουν κάπου στα ΔΣ, ώστε να βρίσκονται μια φορά την εβδομάδα και να τα λένε. Ντελίβερι με απαγορευμένα, για τους περισσότερους εξ αυτών λόγω χοληστερίνης, φαγητά και το νέο dvd της Τζούλιας σε αβάν πρεμιέρ, ήταν στο σημερινό πρόγραμμα. Κατά τα άλλα συμφώνησαν όλοι πως δεν πρόκειται να βάλουν φράγκο, και το καλοκαίρι θα πουλήσουν ότι μπορούν.
Σισέ, Λέτο, Νίνης, Τζόρβας, Βίντρα, Μπουμσόνγκ, Λάζαρος μπαίνουν στην «Όσο όσο» μεταγραφική λίστα. Νέες και νεανικές προσθήκες που θα πλαισιώσουν τους από τώρα βασικούς, Σειταρίδη, Γκοβού, Μαρίνο, Σαριέγκι, Γκαρσία και Μάντζιο(!), είναι οι Μπασινάς, Μίτου, Ζουτάουτας, Δ.Παπαδόπουλος, Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι και ο αναγεννημένος μικρός μάγος Λουτσιάν Σανμαρτεάν. Ακόμα αναμένεται κρούση για το περσινό απωθημένο της διοίκησης, που άρπαξε μέσα από τα χέρια της ο «αιώνιος» τελευταία στιγμή και αποτέλεσε βαρόμετρο για την Super league. Αναφέρομαι φυσικά στον Κρίστιαν Νέμεθ. Φήμες που θέλουν επιστροφή του διδύμου Μπίσκαν – Κονσεισάο, κρίνονται ως ουτοπικές, για οικονομικούς λόγους.

Παρ’ όλα αυτά δήλωσαν πως θα γίνει ΑΜΚ 15 εκατομμυρίων ευρώ, εκ των οποίων ότι τελικά μαζευτεί θα πάει εξολοκλήρου σε δωρεές στις φιλανθρωπίες της Κυρά Μαριάννας. Επίσης συμφωνήθηκε η διοργάνωση συναυλίας του Τριαντάφυλλου, της οποίας τα έσοδα θα αποτελέσουν το μεταγραφικό μπάτζετ του καλοκαιριού. Τέλος, στο επόμενο Δ.Σ., θα συζητηθεί εάν και από ποιο πόστο, ο έκπτωτος νομάρχης της καρδιάς μας, το παιδί του λαού, το καρντάσι, ο Ζορό της Μακεδονίας, Πανίκας Ψωμιάδης, θα βοηθήσει την ομάδα.

Και μιας και είπα Τζούλια, οφείλω να επισημάνω την συμπαράσταση της πολυτάλαντης αοιδού στον δοκιμαζόμενο λαό της Λιβύης. Το διάγγελμά της, από σκηνής, ενδεδυμένη με την Ελληνο-Λιβυκή σημαία είναι αν μη τι άλλο …ανατριχιαστικό. http://goo.gl/SLpV1

Επ’ ευκαιρία του σουρεαλιστικού βίντεο, να επισημάνω πως χτες το βράδυ έβαλε δύο γκολ ο Κάρολ. Ναι, αυτός ο ψιλός μακρυμάλλης με την παιδική φάτσα που ψώνισε η Λίβερπουλ με τα μισά απ’ όσα έβγαλε απ’ τον Τόρες. Αντιλαμβάνεστε πως το δούλεμα των Λιβερπούντλιανς, δεν μπορεί να μην κορυφωθεί μετά απ’ αυτό! Δημιούργησαν το ακόλουθο site για να τιμήσουν τον αγαπημένο τους Ισπανό. http://hastorresscoredforchelsea.com/

Για την ΑΕΚ δεν ανέφερα τίποτα, καθώς δεν υπάρχει ρεπορτάζ. Είναι όλοι τόσο χαρούμενοι που δεν τους δέρνουν και πως τους αφήνουν να χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους, που χαμογελούν κ τραγουδούν ολημερίς το  «Όλα πάνε καλά».

Υ.Γ.1 Τιμή και δόξα στον Σπύρο Χουντουμάδη τον προπονητή της ομάδας βόλεϊ γυναικών του Παναθηναϊκού! Όχι γιατί πήρε το πρωτάθλημα με την νέα του ομάδα (με το χαμογελαστό πρόσωπο της Μυλωνά για κίνητρο, ο καθένας θα το κατάφερνε) αλλά γιατί έτσι.

Υ.Γ.2 Αντιληφθήκατε φαντάζομαι πως ο Μπαρτολίνι, μπήκε στους μεταγραφικούς στόχους του ΠΑΟ για να βγει ο τίτλος, έτσι;

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Τον Κράουτς μου, τον Τόρρες μου κι ένα ταξί να φύγω

0 σχόλια
Ο Παναθηναϊκός, λόγω οικονομικών στενοτήτων ακύρωσε την προγραμματισμένη φιέστα στις Σέρρες. Παρ’ όλα αυτά, οι παίκτες του φρόντισαν να αποζημιώσουν τους παραβρισκόμενους Σερραίους, με μια πολυδιάστατη εμφάνιση. Αρχικά, κατάφεραν να αλλάξουν την κατηγοριοποίηση της βαρετότερη ταινίας όλων των εποχών. Μετά απ’ αυτό το ενενηντάλεπτο, το «Solaris» με τον Τζόρτζ τον Κλούνι, συμπεριλαμβάνεται στην κατηγορία «Καθηλωτικές Ταινίες με Καταιγιστική Δράση».
Στην συνέχεια, επειδή αναμενόταν η τετραήμερη απεργία των ΜΜΕ, που συμπίπτει με την τετραήμερη ξεκούραση της Κυρά Μαριάννας και του θεάρεστου φιλανθρωπικού της έργου, η ομάδα φρόντισε προκαταβολικά να χαρίσει χαμόγελα στους μικρούς φίλους της υποβιβαζόμενης ομάδας, «αφήνοντάς» την να κερδίσει. Σισέ και Σαριέγκι, φανερά φορτισμένοι που δεν συμμετείχαν σε αυτό το παιχνίδι ορόσημο, ξεσπούν ο ένας στον άλλο. Ευτυχώς με την παρέμβαση των πάντα ψύχραιμων, Λέτο και Πλεσί αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Ο Ολυμπιακός, έχει κιόλας αρχίσει τον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς. Αν φυσικά η κυρά Βαλβέρδενα, δεν έχει διαφορετική άποψη…
  Ο πεπειραμένος σκάουτ (και όχι σκάουτερ όπως χρόνια λέγεται λανθασμένα) Ανδρέας Νινιάδης, βρέθηκε στην Γαλλία για να παρακολουθήσει μεταγραφικούς στόχους. Φίλος της στήλης μάλιστα, συνταξίδεψε μαζί του και μας έστειλε φωτογραφίες που θα βρείτε παρακάτω και αποτυπώνουν ξεκάθαρα τον ενθουσιασμό του σκάουτ, για τα ευρήματά του. Μάλιστα, ο αναγνώστης-φωτορεπόρτερ στο mail του, μας ομολόγησε πως κρυφοκοίταξε στην οθόνη του κινητού του Πόντιογεωργιανού και είδε πως η ταπετσαρία ήταν μια φωτογραφία του Ντίογο με την λεζάντα, «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ, ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΩ».
Στην ΑΕΚ, ελαφραίνει απροσδόκητα το οικονομικό πρόβλημα της ομάδας. Μια ουρανοκατέβατη χορηγία από την πολυεθνική εταιρία Ράδιο Ταξί, «Koulis o Sveltos», βάζει μεγάλα ποσά στα ταμεία της ομάδας και την βγάζει από το αδιέξοδο.
Επίσης, δίνεται επιτέλους εξήγηση γιατί όλα τα ταξί που μετέφεραν την ομάδα της ΑΕΚ μπήκαν μέχρι την είσοδο των αποδυτηρίων, πλην ενός που αποβίβασε τους παίκτες στην Σπύρου Λούη.
Το τελευταίο ταξί που έφυγε απ’ το προπονητήριο, δεν γέμισε. Κάπου στο Ν. Ηράκλειο, ο ταξιτζής ρώτησε τον Γκερέιρο: «Αν η κοπέλα είναι στον δρόμο μας, να την πάρουμε έτσι; Κρίμα είναι». Τελικά, η ευειδής νεαρά είχε ως προορισμό το Χαλάνδρι και η είσοδος στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις κρίθηκε περιττή παράκαμψη απ’ τον οδηγό.

Στα διεθνή, ετοιμάζεται η νέα έκδοση του Νόμου του Μέρφι, που αφορά το ποδόσφαιρο. Ένας απ’ τους νόμους του βιβλίου αναφέρει πως, «Όποιος αγώνας προβάλλεται απ’ την ελεύθερη τηλεόραση, αυτός θα είναι ο χειρότερος απ’ όσους παίζονται την ίδια ώρα».
Στο διήμερο του Champions League, καταφέραμε να δούμε τον άνθρωπο που δεν έχει συναίσθηση του πόσο άγαρμπος είναι, να επιδίδεται σε τάκλιν ακριβείας με ανεπανάληπτη επιτυχία. Στο ίδιο παιχνίδι, μας γεννήθηκε και η εξής απορία: Ποιος απ’ τους δύο είναι πιο σιχαμένος; Ο Πέπε ή ο Ντε Γιόνγκ; Πρέπει κάποια στιγμή να τεθεί σε ψηφοφορία από το theplayer.gr και να μάθουμε τι λέει ο Λαός.
Από την Ιταλία πάλι, δεν μάθαμε κάτι νέο, απλά θυμηθήκαμε πως απ’ όπου φεύγει ο Ράφα «ήμουν τυχερός σε ένα ματς και έγινα μάγκας» Μπενίτεθ, δεν έρχονται καλύτερες μέρες, αλλά ακόμα χειρότερες. Επίσης όλα τα αθλητικά μέσα φρόντισαν να μας θυμίσουν πως, κάθε φορά που κάποιος ξενιτεμένος Έλληνας παίζει σε νικηφόρο για την ομάδα του ματς, είναι «Το κλειδί της νίκης», «Ο απόλυτος άρχοντας», «Ο νέος ηγέτης» και το «Βαρόμετρο της ομάδας».
Όσον αφορά τα παιχνίδια της Τετάρτης, πέραν της εφαρμογής του νόμου του Μέρφι που προαναφέραμε, επιβεβαιώσαμε πως ο Τόρρες δεν πρόκειται να βάλει γκολ ποτέ με την μπλε φανέλα. Έχασε την ευκαιρία να κάνει τον Αλέκο της καρδιάς μας, να φωνάξει «Γκόλ ο ροδομάγουλος Ισπανός!!», (Έστω και αν ο διεθνώς αναγνωρισμένος σπορτ κάστερ, αναγνώριζε τελικά στο ριπλέι πως ο σκόρερ ήταν ο Ντρογκμπά). Όποιος φεύγει απ’ την Λίβερπουλ, αυτά παθαίνει Φερναντάκο! Δεν τον είδες τον Μιχαλάκη τον Όουεν που έφυγε εξίσου εκβιαστικά, πως τον έφαγε η μαρμάγκα; Τι τα ‘θελες;
Θα κλείσω με την φράση που τόσο πετυχημένα συνόδεψε το χτεσινό γκολ της Γιουνάιτεντ.  «Δεν ξέρω τι λέγανε τα ζώδια για την Μάντσεστερ, αλλά ο Ρούνει σκόραρε!»

Υ.Γ. Για όσους λόγω της απεργίας των ΜΜΕ, έχουν πάθει στέρηση παρακολούθησης θεμάτων περί ΔΝΤ, προτείνω ανεπιφύλακτα, το αφιλοκερδές ανεξάρτητο ντοκιμαντέρ www.debtocracy.gr .



Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Ολυμπιακός-Kaffir 3-0

0 σχόλια
Η στήλη έκλεισε ένα μήνα ζωής. Η ανταπόκριση που παίρνω απ’ τους εκατοντάδες χιλιάδες αναγνώστες που επικοινωνούν μαζί μου αν μη τι άλλο είναι θετική. Ο χαβαλές, ο (αύτο)σαρκασμός, η ειρωνεία, η σάτιρα, η σουρεαλιστική προσέγγιση των γεγονότων πάντα μου έβγαιναν αβίαστα, πόσο μάλλον με τόσο και τέτοιο υλικό! Κασέτα Γκέιτ, ντέρμπι, εξάρες, ανακοινώσεις, φλεγόμενοι παίκτες, φούστες, καφριλίκια! Ούτε παραγγελία να τα είχα, για τον πρώτο μου μήνα στον «Παίκτη».

Ένα πράγμα με δυσκόλεψε σημαντικά αυτό τον καιρό όμως και πρέπει να το πω. Η διοίκηση του Ολυμπιακού.

Τα παλικάρια έριξαν λεφτά, πήραν ωραίους παίχτες, έκαναν την καλύτερη ομάδα. Διάλεξαν καλό προπονητή, τον στήριξαν όταν έπρεπε, θέλουν να τον κρατήσουν και να του δώσουν ότι θελήσει για να συνεχίσουμε να βλέπουμε αξιοπρεπή μπαλίτσα. Αλλά όταν ανοίγουν το στόμα τους αδερφάκι μου... τους αντιπαθώ θανάσιμα!
Όχι από το αντιολυμπιακό μου μένος, ούτε από τις μίζες που μου δίνουν από τον Παναθηναϊκό για να γράψω αυτό το άρθρο!
Απλούστατα, γιατί μου χαλάνε την δουλειά ρε φίλε!

Έχεις κερδίσει το ντέρμπι με δύο διαιτητικά λάθη, που κι ο Τσουκαλάς θα ντρεπόταν να τα σφυρίξει. Ο Γενικός Αρχηγός σου, έχει μαλλιοτραβηχτεί με όποιον φοράει πράσινα ή μαύρα και στα καπάκια, μπαίνουν οι οπαδοί σου στο γήπεδο, πανηγυρίζουν και το γιορτάζουν παίζοντας φάπες με τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Ετοιμάζομαι να κάνω συγγραφικό πάρτι. Και εκεί που σχηματίζονται δεκάδες σαρκαστικές και απολαυστικές παράγραφοι στο διεστραμμένο μου μυαλό, βγαίνει ο πρόεδρας για δηλώσεις.
«Σήμερα διδάξαμε ήθος. Πιστεύω ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο κέρδισε και έχουμε κάνει μεγάλη δουλειά στις ακαδημίες στον Ολυμπιακό! - Μπήκαν 5 φίλαθλοι στον αγωνιστικό χώρο να πανηγυρίσουν!»  
Στήλη άλατος εγώ! Με έσκισε! Με πέθανε! Με τελείωσε! Τι πιο, σουρεαλιστικό και ειρωνικό μπορώ να βρω να γράψω μετά απ’ αυτό; Ε; …Τίποτα. Αλλά ΤΙΠΟΤΑ όμως!
Την άλλη μέρα το πρωί, εκεί που λέω κάτι θα γίνει. Θα γράψω πως αμφισβητούν την εγκυρότητα του γκολ του Παναθηναϊκού και πως οι Σισέδες και οι Τζόρβες έδειραν τους διακόσιους που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο. Λογοπαίγνια και περίεργοι τύποι που κάλυπταν τον Κατσουράνη, συνταγές με μαγικά φίλτρα που πίνει ο Γκοβού, είναι γραμμένα στο μπλοκάκι μου! Τσακ! Νάτος πάλι ο πρόεδρας!
 «Το γκολ του ΠΑΟ, μπορείς να το δεις είτε σαν έγκυρο, είτε σαν άκυρο! Οι παίκτες των Πρασίνων προκάλεσαν τους φιλάθλους που μπήκαν ειρηνικά να πανηγυρίσουν!»
Με δουλεύετε έτσι; Όχι πείτε την αλήθεια, μου κάνετε πλάκα! Έχετε βάλει στόχο να μην έχω τι να γράψω έτσι;
Κάπου εκεί ηρεμεί το πράγμα! Μεσολαβεί η εμφάνιση των «Ολυμπιακών κύκλων» που λένε διάφορα, αλλά κανείς δεν μπορεί να τους απαντήσει γιατί είναι άυλοι, αόριστοι, αόρατοι και κρύβονται πίσω απ’ όλα!  Η σύστασή τους είναι τόσο εμπνευσμένη που σπεύδουν να αποκτήσουν και οι υπόλοιπες ομάδες τους δικούς τους! Θρυλείται μάλιστα, πως η δημιουργία των επίλεκτων δυνάμεων των Νίντζα μΠΑΟΚτζίδων, των Αρειανών Τοξοβόλων και των Βάζελων Χάκερς είναι ιδέες και δημιουργήματα των αντίστοιχων κύκλων.


Έρχεται και η προχτεσινή μετα-ντερμπική και πολύαναμενόμενη απολογία του Ολυμπιακού.
Καλά το «Δεν ξέρω Αγγλικά, δεν μπορώ να ξέρω τι είπαν ο Μαρινάκης με τον Σισσέ», το εκλαμβάνω σαν διαολεμένα καλό χιούμορ σε συνδυασμό με υπεκφυγή και το προσπερνώ. 
Αλλά το αμίμητο «Ο Σισέ εμφανίστηκε με φούστα λίγες ημέρες πριν τον αγώνα. Δεν έχουμε πρόβλημα με αυτό αλλά χρησιμοποιήθηκε για να προκληθούμε. Μια εφημερίδα είχε τίτλο: “Φούστα κλαρωτή στου γαύρου το τσαρδί”. Αυτό δεν είναι πρόκληση;» είναι τόσο εμπνευσμένο που ζηλεύω αφάνταστα που δεν το σκέφτηκα εγώ. Μπράβο! Όχι μπράβο! Ρισπέκτ!  Θα μπορούσε μάλιστα να κονταροχτυπηθεί για την πρωτιά στην σχετική κατηγορία, με «Το Κάθισμα που πήρε ο Βαρδάρης, και το προσγείωσε στο σβέρκο του γλυκούλη Πιέρ Εμπέντε». Για την ώρα, ο Ηρακλής έχει σαφέστατο προβάδισμα, καθώς τότε είχε δικαιωθεί απ’ τον αθλητικό δικαστή. Η πρωτιά θα κριθεί μετά την έκδοση της απόφασης για τον Ολυμπιακό.
Το «Του έκανα αναπαράσταση, για να του δείξω τι μου έκανε ο αντίπαλος» του Γιάννη Γκούμα, όταν απολογούταν γιατί έπιασε (κυριολεκτικά) από τα μούτρα τον διαιτητή, έρχεται τρίτο και καταϊδρωμένο λόγω περιορισμένης έμπνευσης! Πες ρε παιδί μου, «Ήθελα να δω αν τα είχε πάρει κόντρα!» ή «Άχουτο μωρέ, τι μαγουλάκι είναι αυτό; Φράπα! Φράπα! Πάχυνες όμως ατιμούλη!».

Και μια κουβέντα για τα διοικητικά του Παναθηναϊκού, για να μην μείνει κανείς παραπονεμένος.
Τι έκανε ο ΓΑΠούλης, με το που μας έβαλε στο ΔΝΤ; Σταμάτησε την ανάπτυξη της Ελλάδας. Όπερ σημαίνει πως δεν παράγεται - εισέρχεται  νέο χρήμα στην χώρα. Άρα δεν έχουμε έσοδα που βοηθούν στο ξεχρέωμα, άρα για πολλά πολλά χρόνια, θα έχουμε το χάλι μας το μαύρο. Φαύλος κύκλος.
Τι κυκλοφορεί πως θέλει να κάνει αυτό το μονιασμένο γκρουπάκι, με τους αλληλοαποκαλούμενους «Αποστάτες», «Προδότες», «Καβουρότσεπους», «Παλαίμαχους που τείνουν στην γραφικότητα» και «λοιπούς κομπάρσους»;
Έχουν έλλειμμα λέει, και θα πρέπει να πουληθούν παίκτες λέει. Πρωτοκλασάτοι παίκτες.
Άρα, θεωρώντας δεδομένη την ενίσχυση του Ολυμπιακού, ο αποδυναμωμένος ΠΑΟ δεν διεκδικεί πρωτάθλημα του χρόνου. Άρα, ούτε και είσοδο στους ομίλους του Champions League. Άρα, κανένα έσοδο. Άρα, και τα επόμενα χρόνια θα κυλίσουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Φαύλος κύκλος. Αυτό είναι που λέμε «Πετυχημένο μπίζνες Πλαν, από Πετυχημένους επιχειρηματίες».
Φακ Γεα!