skip to main | skip to sidebar

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Ολυμπιακός-Kaffir 3-0

Η στήλη έκλεισε ένα μήνα ζωής. Η ανταπόκριση που παίρνω απ’ τους εκατοντάδες χιλιάδες αναγνώστες που επικοινωνούν μαζί μου αν μη τι άλλο είναι θετική. Ο χαβαλές, ο (αύτο)σαρκασμός, η ειρωνεία, η σάτιρα, η σουρεαλιστική προσέγγιση των γεγονότων πάντα μου έβγαιναν αβίαστα, πόσο μάλλον με τόσο και τέτοιο υλικό! Κασέτα Γκέιτ, ντέρμπι, εξάρες, ανακοινώσεις, φλεγόμενοι παίκτες, φούστες, καφριλίκια! Ούτε παραγγελία να τα είχα, για τον πρώτο μου μήνα στον «Παίκτη».

Ένα πράγμα με δυσκόλεψε σημαντικά αυτό τον καιρό όμως και πρέπει να το πω. Η διοίκηση του Ολυμπιακού.

Τα παλικάρια έριξαν λεφτά, πήραν ωραίους παίχτες, έκαναν την καλύτερη ομάδα. Διάλεξαν καλό προπονητή, τον στήριξαν όταν έπρεπε, θέλουν να τον κρατήσουν και να του δώσουν ότι θελήσει για να συνεχίσουμε να βλέπουμε αξιοπρεπή μπαλίτσα. Αλλά όταν ανοίγουν το στόμα τους αδερφάκι μου... τους αντιπαθώ θανάσιμα!
Όχι από το αντιολυμπιακό μου μένος, ούτε από τις μίζες που μου δίνουν από τον Παναθηναϊκό για να γράψω αυτό το άρθρο!
Απλούστατα, γιατί μου χαλάνε την δουλειά ρε φίλε!

Έχεις κερδίσει το ντέρμπι με δύο διαιτητικά λάθη, που κι ο Τσουκαλάς θα ντρεπόταν να τα σφυρίξει. Ο Γενικός Αρχηγός σου, έχει μαλλιοτραβηχτεί με όποιον φοράει πράσινα ή μαύρα και στα καπάκια, μπαίνουν οι οπαδοί σου στο γήπεδο, πανηγυρίζουν και το γιορτάζουν παίζοντας φάπες με τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Ετοιμάζομαι να κάνω συγγραφικό πάρτι. Και εκεί που σχηματίζονται δεκάδες σαρκαστικές και απολαυστικές παράγραφοι στο διεστραμμένο μου μυαλό, βγαίνει ο πρόεδρας για δηλώσεις.
«Σήμερα διδάξαμε ήθος. Πιστεύω ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο κέρδισε και έχουμε κάνει μεγάλη δουλειά στις ακαδημίες στον Ολυμπιακό! - Μπήκαν 5 φίλαθλοι στον αγωνιστικό χώρο να πανηγυρίσουν!»  
Στήλη άλατος εγώ! Με έσκισε! Με πέθανε! Με τελείωσε! Τι πιο, σουρεαλιστικό και ειρωνικό μπορώ να βρω να γράψω μετά απ’ αυτό; Ε; …Τίποτα. Αλλά ΤΙΠΟΤΑ όμως!
Την άλλη μέρα το πρωί, εκεί που λέω κάτι θα γίνει. Θα γράψω πως αμφισβητούν την εγκυρότητα του γκολ του Παναθηναϊκού και πως οι Σισέδες και οι Τζόρβες έδειραν τους διακόσιους που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο. Λογοπαίγνια και περίεργοι τύποι που κάλυπταν τον Κατσουράνη, συνταγές με μαγικά φίλτρα που πίνει ο Γκοβού, είναι γραμμένα στο μπλοκάκι μου! Τσακ! Νάτος πάλι ο πρόεδρας!
 «Το γκολ του ΠΑΟ, μπορείς να το δεις είτε σαν έγκυρο, είτε σαν άκυρο! Οι παίκτες των Πρασίνων προκάλεσαν τους φιλάθλους που μπήκαν ειρηνικά να πανηγυρίσουν!»
Με δουλεύετε έτσι; Όχι πείτε την αλήθεια, μου κάνετε πλάκα! Έχετε βάλει στόχο να μην έχω τι να γράψω έτσι;
Κάπου εκεί ηρεμεί το πράγμα! Μεσολαβεί η εμφάνιση των «Ολυμπιακών κύκλων» που λένε διάφορα, αλλά κανείς δεν μπορεί να τους απαντήσει γιατί είναι άυλοι, αόριστοι, αόρατοι και κρύβονται πίσω απ’ όλα!  Η σύστασή τους είναι τόσο εμπνευσμένη που σπεύδουν να αποκτήσουν και οι υπόλοιπες ομάδες τους δικούς τους! Θρυλείται μάλιστα, πως η δημιουργία των επίλεκτων δυνάμεων των Νίντζα μΠΑΟΚτζίδων, των Αρειανών Τοξοβόλων και των Βάζελων Χάκερς είναι ιδέες και δημιουργήματα των αντίστοιχων κύκλων.


Έρχεται και η προχτεσινή μετα-ντερμπική και πολύαναμενόμενη απολογία του Ολυμπιακού.
Καλά το «Δεν ξέρω Αγγλικά, δεν μπορώ να ξέρω τι είπαν ο Μαρινάκης με τον Σισσέ», το εκλαμβάνω σαν διαολεμένα καλό χιούμορ σε συνδυασμό με υπεκφυγή και το προσπερνώ. 
Αλλά το αμίμητο «Ο Σισέ εμφανίστηκε με φούστα λίγες ημέρες πριν τον αγώνα. Δεν έχουμε πρόβλημα με αυτό αλλά χρησιμοποιήθηκε για να προκληθούμε. Μια εφημερίδα είχε τίτλο: “Φούστα κλαρωτή στου γαύρου το τσαρδί”. Αυτό δεν είναι πρόκληση;» είναι τόσο εμπνευσμένο που ζηλεύω αφάνταστα που δεν το σκέφτηκα εγώ. Μπράβο! Όχι μπράβο! Ρισπέκτ!  Θα μπορούσε μάλιστα να κονταροχτυπηθεί για την πρωτιά στην σχετική κατηγορία, με «Το Κάθισμα που πήρε ο Βαρδάρης, και το προσγείωσε στο σβέρκο του γλυκούλη Πιέρ Εμπέντε». Για την ώρα, ο Ηρακλής έχει σαφέστατο προβάδισμα, καθώς τότε είχε δικαιωθεί απ’ τον αθλητικό δικαστή. Η πρωτιά θα κριθεί μετά την έκδοση της απόφασης για τον Ολυμπιακό.
Το «Του έκανα αναπαράσταση, για να του δείξω τι μου έκανε ο αντίπαλος» του Γιάννη Γκούμα, όταν απολογούταν γιατί έπιασε (κυριολεκτικά) από τα μούτρα τον διαιτητή, έρχεται τρίτο και καταϊδρωμένο λόγω περιορισμένης έμπνευσης! Πες ρε παιδί μου, «Ήθελα να δω αν τα είχε πάρει κόντρα!» ή «Άχουτο μωρέ, τι μαγουλάκι είναι αυτό; Φράπα! Φράπα! Πάχυνες όμως ατιμούλη!».

Και μια κουβέντα για τα διοικητικά του Παναθηναϊκού, για να μην μείνει κανείς παραπονεμένος.
Τι έκανε ο ΓΑΠούλης, με το που μας έβαλε στο ΔΝΤ; Σταμάτησε την ανάπτυξη της Ελλάδας. Όπερ σημαίνει πως δεν παράγεται - εισέρχεται  νέο χρήμα στην χώρα. Άρα δεν έχουμε έσοδα που βοηθούν στο ξεχρέωμα, άρα για πολλά πολλά χρόνια, θα έχουμε το χάλι μας το μαύρο. Φαύλος κύκλος.
Τι κυκλοφορεί πως θέλει να κάνει αυτό το μονιασμένο γκρουπάκι, με τους αλληλοαποκαλούμενους «Αποστάτες», «Προδότες», «Καβουρότσεπους», «Παλαίμαχους που τείνουν στην γραφικότητα» και «λοιπούς κομπάρσους»;
Έχουν έλλειμμα λέει, και θα πρέπει να πουληθούν παίκτες λέει. Πρωτοκλασάτοι παίκτες.
Άρα, θεωρώντας δεδομένη την ενίσχυση του Ολυμπιακού, ο αποδυναμωμένος ΠΑΟ δεν διεκδικεί πρωτάθλημα του χρόνου. Άρα, ούτε και είσοδο στους ομίλους του Champions League. Άρα, κανένα έσοδο. Άρα, και τα επόμενα χρόνια θα κυλίσουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Φαύλος κύκλος. Αυτό είναι που λέμε «Πετυχημένο μπίζνες Πλαν, από Πετυχημένους επιχειρηματίες».
Φακ Γεα!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου