skip to main | skip to sidebar

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Ήταν η ζωή μου κόλαση

"Ήταν η ζωή μου κόλαση..." και την έκανες χειρότερη, με τα ηλίθια τραγούδια που ψαχουλεύεις στο Γκούγκολ και εγώ καλούμαι να γράφω κείμενα γι αυτά, αγαπημένε αναγνώστη.

Η πέμπτη κατά σειρά αναζήτηση σου στην λέξη "Ήταν" είναι αυτό το άσμα. Ναι. Μην λες μέσα σου "Εγώ;; Ποτέ ρε Είρωνα!". Εσύ φίλε μου. Εσύ. Και συ, και ο διπλανός σου στο λεωφορείο που κοιτάζει τα βυζιά της απέναντι φοιτήτριας που κουβαλάει αυτό το περίεργο αντικείμενο. Το λένε ΤΑΦ και το χρησιμοποιούν οι αρχιτέκτονες. Αν είναι ωραία πιάσ' της κουβέντα για τη γέφυρα Καλατράβα. Σίγουρα την αντιπαθεί. Πες πόσο τη σιχαίνεσαι.  Άντε, πάλι σε έφτιαξα. (Α! για να μην το ξεχάσω, ΚΑΙ αυτή έχει γκουγκλάρει την ζωή της που ήταν κόλαση).
Με ένα πρόχειρο ψάξιμο ανακάλυψα 224 τραγούδια που οι τίτλοι τους ξεκινούν με το "Ήταν", εσύ την τσιφτετελοσκυλαδικομπουζουκοατεχνιά βρήκες να αγαπήσεις. Αυτήν πληκτρολόγησες και αυτήν αναζήτησες για να ακούσουν τα πεταχτά αυτάκια σου. Ούτε Θοδωράκη, ούτε Χατζιδάκι, ούτε Φαραντούρη ούτε καν Πλιάτσικα ρε αδερφέ. Όχι, έψαξες για Διονύση Μακρή. Τι; Δεν ήξερες ποιος το λέει; Πόνταρες σε κανέναν Κιάμο ή Βέρτη; Και γω εκεί πόνταρα. Χάσαμε και οι δύο τελικά.
Ταιριαστό το όνομα του αοιδού όμως. Πρέπει να πίνεις σαν τον Ορέστη Μακρή για να αντέξεις παραπάνω από δύο τέτοια τραγούδια. Είδες η μοίρα καμιά φορά; Μεγάλη πουτάνα.

Να λέω δηλαδή ΚΑΛΑ που το γκουγκολ σερτς που μου έτυχε δεν έγραφε "Ήταν ο Παντελίδης και τι πάει και της λέει; - Δεν ταιριάζετε σου λέω!". Ωραίος και ο Παντελίδης. Δεν λέω. Για Έλληνας Γιουτούμπερ, καλά τα έχει καταφέρει.
Αλήθεια φίλε αναγνώστη, ήξερες την έννοια του "Γιουτούμπερ";
Γιουτούμπερ, είναι ο άνθρωπος που αυτοπροσδιορίζεται ως χρήστης και καναλάρχης του Γιουτούμπ. Που ανεβάζει δικά του βίντεο και έχει και δικό του κοινό. Και μετά μαθαίνει και στην γκόμενα του πως είναι πολύ γαμάτο να είσαι Γιουτούμπερ, και γίνεται και αυτή μια και βγάζει ακόμα πιο χρήσιμα και ενδιαφέροντα βίντεο από τον αγαπημένο της. Ή βγάζουν μερικά μαζί, γιατί προφανώς οι ζωές τους δίνουν νόημα στις δικές μας. Και μετά άμα λάχει βγάζει και βιβλίο για κάτι που αυτή και κάνας δυο ακόμα θεωρούν  πως είναι ειδική. Και μετά γελάει ο κόσμος μαζί της. Και αυτή τους αποκαλεί Χέιτερς, και παίρνει ακόμα μεγαλύτερη αξία, γιατί όλα τα μεγάλα μυαλά, από τον Σωκράτη μέχρι τον Γαλιλαίο και τον Στιβ Τζομπζ, είχαν Χέιτερς. Αν μάλιστα κάποιος άλλος Γιουτούμπερ βγάλει βίντεο που να την υπερασπίζεται και να βρίζει τους Κομπλεξικούς της Χέιτερς, τότε έχει φτάσει στην ολοκλήρωση. Έχει γίνει... Αστέρι!
Γίνε και συ μια Πάρις Χίλτον. Μπορείς!
Το μόνο που με παρηγορεί, είναι πως το "Ήτανε μια φορά" ήταν ψηλότερα στα γκούγκολ σέρτσιζ. Φέιθ του χιουμάνιτι, σλάιτλι ριστόρντ.


Ορίτζιναλι πόστιντ μπάι Είρων @τ http://www.thinkdrops.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου