skip to main | skip to sidebar

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα

«Τάαακηηηηηηη! Κρυώωωνωωωωω. Θα με ζεστάνειιις;», είπε η Ντίνα καθώς κουλουριαζόταν πάνω του.
«Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα. Κρύο δεν έκανε ποτέ», πετάχτηκε ο Μήτσος από την παραδιπλανή θέση του καναπέ.
«Σταματήστε επιτέλους να κάνετε σαν δεκαεπτάχρονα. Εικοσιέξι χρονών άνθρωποι και γλείφεστε όλη την ώρα. Έχουμε και μεγάλους ανθρώπους μαζί μας» είπε και έδειξε την γιαγιά του που καθόταν στην απέναντι πολυθρόνα. Η γιαγιά, είχε τόσο προχωρημένη άνοια που περισσότερο τον ανησυχούσε η ψυχολογία της πολυθρόνας (καθώς και η υγεία του καλύμματος του καναπέ), παρά η ίδια. Για να καταλάβετε την κατάσταση λήθης που βρισκόταν η γιαγιά, το ίδιο πρωί είχε ακούσει για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και ήθελε να την πάνε μια βόλτα για να δει «κόσμο μαζεμένο, και ωραίους άνδρες με ζιβάγκο». Βέβαια της εξήγησαν την κατάσταση του κόμματος, και συμβιβάστηκε να την πάνε μέχρι την εκκλησία, γιατί θα είχε σίγουρα περισσότερο κόσμο. Αυτή ήταν και η μόνη της λογική σκέψη τους τελευταίους πέντε μήνες, από τότε δηλαδή που ζήτησε μια βαριοπούλα για να σπάσει την τηλεόραση όταν αυτή έπαιζε Μάρκο Σεφερλή «Μπύρες Τόστ το Σαββατόβραδο».

«Βάλε ρε Τάκη να δούμε καμιά μπάλα τουλάχιστον, μπας και καταφέρεις να αγνοήσεις την μαινάδα που προσπαθεί να σε βιάσει στον καναπέ μου», είπε προσπαθώντας να αλλάξει θέμα ο Μήτσος.
«Τι μπάλα να δούμε ρε κακόμοιρε βαζελάκο! Μου πουλάς και πνεύμα πως “Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα”. Μείον τριανταένα (-31 !) βαθμούς χτυπάει μόνο στην Αλάσκα και ‘κει τουλάχιστον οι ξυλοκόποι πληρώνονται από τον πρόεδρα. Όχι σαν τους δικούς σας τους κακομοίρηδες που δεν έχουνε να βάλουν βενζίνα στο Τζιπ και πάνε με το λεωφορείο για προπόνηση. Αλλά τουλάχιστον πουλήσατε τον Βύντρα και λύθηκαν όλα σας τα προβλήματα ως ομάδα. Άντε, κακομοίρη.» είπε ο Τάκης, και δοκίμασε να δει τι γεύση έχουν οι αμυγδαλές της Ντίνας το τελευταίο ενάμιση λεπτό που παρέμεναν μόνες τους, σαν τις καλαμιές στον κάμπο, σαν το κοριτσάκι με τα σπίρτα μετά που του τελείωσαν τα σπίρτα, σαν τον Χοσέ Τοτσέ στην επίθεση του Παναθηναϊκού.
Αποσβολωμένος ο Μήτσος, κοίταξε το κενό. Και αποφάσισε να ακολουθήσει τον στίχο από ένα άλλο τραγούδι των Locomondo για να ξεχαστεί. Ήπιε ρετσίνα (!) και έπαιξε Προ.

Ορίτζιναλι πόστιντ μπάι Είρων @τ http://www.thinkdrops.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου