skip to main | skip to sidebar

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Γαβ γαβ ποιητική γωνιά

«Γαβ γαβ ποιητική γωνιά» είπε η ανώτερη δύναμη που μας δίνει τη φράση της εβδομάδας.
Ντάξει, έχει και αυτή τα προβλήματά της προφανώς. Όπως και σεις που τα γκουγκλάρετε, αλλά τι να σας κάνω που σας έχω στην καρδιά μου.
Η φράση αυτή μου θύμισε τον τίτλο ενός κειμένου σε ένα ανθολόγιο με ιστορίες για ζώα που μας είχαν βάλει να διαβάσουμε στο σχολείο. «Κάι κάι θεούλη μου», το έλεγαν και ήταν φρικτό.
Μίλαγε αν θυμάμαι καλά για ένα στρατόπεδο, στο οποίο βασάνιζαν ό,τι ζωντανό έβρισκαν. Τύπου, πετάλωναν γάτες μέσα σε πίσσα, οι οποίες μετά σέρνονταν μέχρι τον κοντινότερο γκρεμό και αυτοκτονούσαν. Ή έβαζαν οινόπνευμα στα ποπουδάκια σκύλων και δεν θυμάμαι τι άλλο.
Αυτό το κείμενο δεν μας το έβαλαν να το διαβάσουμε στο σχολείο, αλλά βρε άνθρωπε. Βάζεις τα καημένα τα τρυφερά τα παιδάκια να έχουν στα χέρια τους ένα βιβλίο για ζωάκια που περιέχει αυτό το πράμα;
Θα μου πεις, φρόντιζαν να βιάζουν τις παιδικές μας ψυχούλες από πολύ νωρίτερα, το «κάι κάι» θα τους πείραζε.
Πέντε λέξεις θα σας πω (ή 2 λέξεις και 3 άρθρα; Το «με» είναι άρθρο; ή πρόθεση; Σκατά! ξεχάστε το). Έναν τίτλο θα σας πω:
«Το Κοριτσάκι με τα σπίρτα».
Είναι λέει ένα κακόμοιρο, φτωχό και ορφανό κοριτσάκι που για να βγάλει λίγα χρήματα μπας και πάρει ψωμάκι να φάει, πουλάει σπίρτα. Όκει, λογικά θα το υιοθετήσει μια πλούσια οικογένεια στο τέλος και όλα όμορφα και καλά.
ΟΧΙ!
Το κοριτσάκι (spoiler alert), δεν τα πολυκαταφέρνει με την πώληση σπίρτων και το βρίσκει ο χειμώνας στο δρόμο. Και το κοριτσάκι κρυώνει. Κρυώνει πολύ. Και κανείς δεν κυκλοφορεί στο δρόμο για να αγοράσει σπίρτα. Και το κοριτσάκι ανάβει ένα σπίρτο για να ζεσταθεί. Και ανάβει και δεύτερο. Και τρίτο.
Κάπου εκεί αποτυγχάνει να συνειδητοποιήσει πως δεν είναι πολύ αποδοτικός τρόπος θέρμανσης η καύση σπίρτων, και αντί να βρει κάτι να βάλει φωτιά, απλά... καίει όλα του τα σπίρτα.
Και μετά, δεν έχει άλλα σπίρτα να κάψει. Και... ΠΕΘΑΙΝΕΙ!
Από το ΚΡΥΟ!
Σαν τον (2ο spoiler alert) Νίκολσον στη Λάμψη. Έναν ψυχωτικό που τον έχουν καταλάβει πνεύματα τσαντισμένων ινδιάνων.
ΜΕ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ;
Γιατί; Γιατί να κάνετε τα τρυφερούδια σας να έχουν εφιάλτες απ' τα τρία τους;
Ε;


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου