skip to main | skip to sidebar

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Κύπελλο και Πλέι ΩΧ στην αναβράζουσα Αθήνα

Τις τελευταίες τέσσερις ημέρες, η χώρα βρίσκεται σε αναβρασμό.
Αθώοι πολίτες δολοφονούνται εν ψυχρώ. «Αγανακτισμένοι πολίτες» παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους, δολοφονώντας κι άλλους αθώους. Συλλαλητήρια που καταλήγουν σε συγκρούσεις. Αστυνομία που κάνει αλόγιστη χρήση βίας στέλνοντας διαδηλωτές με ανοιγμένα κεφάλια να χαροπαλεύουν στα νοσοκομεία.

Χτες, πριν τον αγώνα Παναθηναϊκού – ΑΕΚ ήμουν πεπεισμένος πως στο γήπεδο θα χυθεί αίμα. Ευτυχώς, δεν έγινε τίποτα. Πλην της ρίψης κάποιων κροτίδων που έκαναν τον διαιτητή να φανεί γραφικός, διακόπτοντας για δευτερόλεπτα το παιχνίδι, όλα κύλησαν ομαλά. Δεν μπορώ ακόμα να το δικαιολογήσω. Τι διασφάλισε την ηρεμία; Η απουσία αστυνομικών; Ο λίγος κόσμος στο γήπεδο; Η ύπνωση που προκαλούσε το παιχνίδι σε όσους το παρακολουθούσαν; Ότι και να ήταν, ευτυχώς που υπήρξε. Γιατί μετά το 0-1, ξεκίνησα να γράφω κείμενο για την «Διακοπή των play off» λόγω του καμένου ΟΑΚΑ μετά το αθηναϊκό ντέρμπι.

Δεν έλειψαν βέβαια οι γνωστές Ελληνικές γραφικότητες. Αυτές που από την δεύτερη αγωνιστική, έχουν σίγουρο το ποιος θα είναι ο νικητής αυτού του μικρού πρωταθλήματος.
Το ότι πλην των μΠΑΟΚτζήδων, κανείς άλλος σε αυτή τη χώρα δεν έχει πάρει στα σοβαρά τα play off, φαίνεται και απ’ την απόδοση των ομάδων. Ευτυχώς να λέτε που υπάρχει και το εθνικό μας άθλημα, ώστε να υπάρξει κάτι ενδιαφέρον το Σαββατοκύριακο.
Ο τελικός αυτού του κυπέλλου όμως έχει ιδιαιτερότητες. Είναι τόσο κοντά στο Ευρωπαϊκό του Παναθηναϊκού, που δεν γίνεται να μην αναμιχθούν τα δύο.
Τα σενάρια είναι τα εξής:
ΑΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:
Οι γραφικοί Ολυμπιακοί, θα σπεύσουν να υποτιμήσουν την Euroleague, και να δηλώσουν πως «Αν ήμασταν εμείς στο Final four, δεν θα περνάγατε στον τελικό!». Με την σειρά τους οι γραφικοί βάζελοι, θα απαντήσουν πως αφού πήραν αυτοί το μεγάλο κύπελλο, τους χάρισαν το μικρούλι, για να μην αυτοκτονήσει ο Φραγκοφονούλης.

ΑΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ:
Εκεί τα πράγματα θα πέσουν βαριά για τους Ολυμπιακούς, που θα θυμηθούν το ποδόσφαιρο, την υπό διάλυση ομάδα του ΠΑΟ, καθώς και το φετινό τους πρωτάθλημα. Οι πιο τολμηροί απ’ αυτούς, θα δώσουν ραντεβού για τα play offs του πρωταθλήματος στο μπάσκετ. Οι Παναθηναϊκοί θα κάνουν πως δεν ακούνε, γιατί η ομάδα τους για μια ακόμα χρονιά τους κούφανε, και θα μιλούν για το 6ο αστέρι. Οι γραφικοί, θα θυμηθούν πως και αυτοί κάλυπταν τον Κατσουράνη και θα ισχυριστούν πως αν κέρδιζαν στο ντέρμπι το πρωτάθλημα θα βαφόταν πράσινο. Μέσα τους όμως, θα σιχτιρίζουν την ποδοσφαιρική ομάδα που την ίδια ώρα του τελικού θα χάνει για 3η φορά φέτος απ’ τον Μπέο.
 Υ.Γ. Κάτι πρέπει να γίνει με το βάρος των ασπίδων των ΜΑΤ. Στο γνωστό βίντεο http://goo.gl/9MjkB βλέπουμε μια ασπίδα να έχει πέσει πάνω σε έναν διαδηλωτή. Την σηκώνει ο καλός ΜΑΤατζής, του πέφτει. Την ξανασηκώνει, του ξαναπέφτει.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου