skip to main | skip to sidebar

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Zots for President

Θυμηθείτε λίγο τα σχολικά σας χρόνια. Υπήρχαν οι κακοί μαθητές, αυτοί που ήταν καλοί σε κάποια μαθήματα κακοί σε άλλα, και αυτοί που ήταν φοβεροί σε όλα. Το ίδιο συνέβαινε και με τους «αθληταράδες» του σχολείου. Ότι άθλημα και να έπαιζαν, θα ήταν οι καλύτεροι του γηπέδου. Έτσι, σε όποιο αθλητικό ή μαθητικό διαγωνισμό υπήρχε ανάγκη ενίσχυσης, καλούνταν αυτοί να βγάλουν το φίδι απ’ την τρύπα. Και τα κατάφερναν. Έβγαζαν το σχολείο, τους φίλους τους και τους καθηγητές τους ασπροπρόσωπους.

Ο άνθρωπος που μέσα σε δύο χρόνια κατάφερε, να μεταμορφώσει τον Νικ Καλάθη, από έναν απλά γρήγορο πιτσιρικά με ψαρωτικό όνομα, στον MVP των αγώνων με την Μπαρσελόνα. Ο προπονητής που έχει μετατρέψει σε άξιους πρωταθλητές Ευρώπης τους Περπέρογλου και Τσαρτσαρή, που όταν μεταγράφηκαν στον Παναθηναϊκό όλοι αναρωτιόντουσαν «γιατί;». Το μυαλό που έχει δημιουργήσει και διατηρήσει ότι πιο επιτυχημένο υπήρξε ποτέ στον Ελληνικό αθλητισμό για μια ντουζίνα χρόνια. Η σοβαρότητα, το ύφος και η σιγουριά που σου δίνει όταν τον βλέπεις στον πάγκο, σε κάνουν να καταλάβεις πως ανήκει στους παραπάνω ανθρώπους. Τους καλούς σε όλα.
Αν συνεχίσει να προπονεί την ομάδα του Παναθηναϊκού για μια ακόμα δεκαετία, το σήμα του συλλόγου, θα καταλήξει κάπως έτσι.



Ίσως όμως πρέπει, οι φίλοι του Παναθηναϊκού, να τον παραχωρήσουν σε ολόκληρη τη χώρα και να πάψουν να είναι μοναχοφάηδες. Για το κοινό καλό βρε αδερφέ.

Όχι, δεν μιλάω για την εθνική μπάσκετ φυσικά! Αυτή βρίσκει τον δρόμο της με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Αναφέρομαι σ’ ολόκληρη την χώρα.
Για σκεφτείτε τον υπουργό οικονομικών! Η ακόμα καλύτερα, Πρωθυπουργό!
Εγγυημένη επιτυχία λέω εγώ. Σε 5 χρονάκια, θα μας ζητάει δανεικά η Γερμανία. Με τέτοια ικανότητα στο να αξιοποιεί τους παίκτες του, σχεδόν ανεξάρτητα απ’ το ταλέντο τους, θα μπορούσε να μετατρέψει σε χρήσιμο σύνολο, μέχρι και την σημερινή κυβέρνηση. Υπερβάλω θα μου πείτε, αλλά ποιος στην Ελλάδα δεν θα υπέγραφε εν λευκώ το να αναλάβει το οτιδήποτε ο Ζέλικο;

Στην αντίπερα όχθη, οι Ολυμπιακοί τα είχαν βάψει μαύρα. Αντίθετα απ’ τα όσα περίμεναν απ’ αυτή τη χρονιά, έβλεπαν τους αιωνίους να σηκώνουν για έκτη φορά την Ευρολίγκα. Ενθυμούμενοι τα, «Κόψτε εισιτήρια για Βαρκελώνη» των προέδρων τους, τα «Τους πήραμε τον Σπανούλη και θα τα σαρώσουμε όλα» των εφημερίδων τους, η ηλιόλουστη Κυριακή τους φαινόταν μουντό, φθινοπωρινό και καταθλιπτικό απόγευμα.
Αλλά ο Παναθηναϊκός, είναι μεγάλος σύλλογος. Αβρός, σωστός, ντόμπρος και δεν θέλει να στεναχωριούνται οι αντίπαλοι του.
Ο καλός ποδοσφαιρικός ΠΑΟ, αποφάσισε να χαλαρώσει λίγο τα σουφρωμένα χείλη τους. Πρώτο γκολ απ’ τον ΠΑΟΚ και το χειλάκι συσπάστηκε. Ήρθε και το δεύτερο, που προκάλεσε ένα ειρωνικό μειδίαμα. Μπορεί να μην τους έφτιαξε και τη μέρα, αλλά σίγουρα το ότι οι αγαπημένοι τους αντίπαλοι είναι πλέον τρίτοι στα play offs, έχει μια πλάκα.
Αν μη τι άλλο, σε αυτά τα play off μπορεί να μην δούμε μπάλα αλλά σίγουρα θα απολαύσουμε άλλα, αμιγώς ελληνικά …αγωνίσματα.
Θα μου πείτε, ο Πρωθυπουργός ΑΠΕΙΛΕΙΣΕ πως, στα πρώτα επεισόδια θα σταματήσει η διεξαγωγή των αγώνων.
Ναι! …Το άλλο με τον Τοτό ;

«Μαζί τα σπάσαμε!»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου