skip to main | skip to sidebar

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Greek Politics From Dummies, to Dummies 1.0

Πάντα μου άρεσε να δημιουργώ λίστες και κατηγορίες. 
Να ομαδοποιώ πράγματα και να βγάζω ορισμούς. 

Γι αυτό αποφάσισα να κάνω και αυτόν τον οδηγό, της Ελληνικής Πολιτικής, για αρχάριους.
Για εσένα φίλε 18χρονε αναγνώστη, που τα 18 αυτά χρόνια ασχολιόσουν με πράγματα που άρμοζαν στην ηλικία σου και όχι με ειδήσεις σκάνδαλα Πρετεντέριδες και κομματικές έριδες.
Για εσένα 14χρονε φίλε μου που δεν θέλεις να κυνηγάς μπάλες και κοριτσάκια όπως ο από πάνω  αλλά θέλεις να μάθεις γιατί ο μπαμπάς σου κάθε μέρα είναι και ποιο σκυθρωπός και γιατί οι γονείς σου δεν έχουν τόσο συχνά όρεξη να σε στέλνουν στο φίλο σου τον Γιαννάκη για sleep over (που λέμε και στις Βουκολιές).
Για εσένα καλέ μετανάστη που με τα πρώτα σου Ελληνικά διαβάζεις αυτήν εδώ τη σελίδα στο internet cafe της Σωκράτους μαζί με τους συμπατριώτες σου, και θες να μάθεις τι παίζει και πήγανε μερικοί φίλοι σου σε ένα κτήριο στην Σόλωνος και κάνουν απεργία πείνας.
Ακόμα και για εσένα καλέ αναγνώστη που ανήκεις σε μια από τις παρακάτω κατηγορίες και θα με βρίζεις από μέσα σου. Έχεις και συ το δικαίωμα στον εκνευρισμό. Ξέσπασε σε σχόλια αν θες. Φώναξε και τους φίλους σου να με τραμπουκίσετε! Είστε ευπρόσδεκτοι...


Όπως λέει και ο Άδωνις, από αρχαιοτάτων ετών το Καλό είναι το δεξί. 
Για να μας πάνε όλα δεξιά λοιπόν θα πάμε από τα πολύυυυυ δεξιά προς τα αριστερά ...

Χ.Α. (Χρυσά Αυγά)

ΜΟΤΟ: Πας μη Έλλην .... dead  ! 
Καλόπαιδα από τα λίγα. 
Ότι δεν μιλάει Ελληνικά από την κοιλιά της μάνας του, να πάει να ψοφήσει, είτε μόνο του είτε με την βοήθειά τους. Αν πιστεύεις στο ελάχιστο κάτι διαφορετικό απ' αυτούς είσαι ανθέλλην άπατρις και άλλα με πολλά στερητικά μπροστά!
Αν τους αποκαλέσεις φασίστες ή Ναζιστές θα το πάρουν σαν κομπλιμέντο, και αρέσκονται να προβοκάρουν την συζήτηση με το καλημέρα. 
Ντύνονται στα μαύρα, ξυρίζουν τα κεφάλια τους και ζωγραφίζουν σβάστικες ή παραλλαγές τους, όπου βρουν, ακόμα και στο σώμα τους. Είναι λάτρεις της βίας. Θεωρούν τους αστυνομικούς αδέρφια τους. 
Μπήκαν για τα καλά στην ζωή μας μετά τις δημοτικές εκλογές στις οποίες κατάφεραν να εκλεγούν στο Δημοτικό συμβούλιο του Δ. Αθηναίων.  Έκαναν ροντέο την πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με ναζιστικούς χαιρετισμούς, φουσκωτούς και άλλα ευτράπελα.
Λογικά θα συνεχίσουν έτσι και με τον καιρό θα κλιμακώνονται τέτοιες καταστάσεις μέχρι γίνουν όλα, μέλι  γάλα.



Τα παιδιά του ΛΑ.Ο.Σ.  (προφέρεται "Λάος", όχι "Λαός")

ΜΟΤΟ: Πατρίς Θρησκεία Οικογένεια. 
Τους θεωρούσες ακροδεξιούς μέχρι να αποκτήσεις επαφή με αυτούς που λέγαμε παραπάνω. 
Πρεσβεύουν το πας μη Έλλην Βάρβαρος, και όλοι οι άλλοι να φύγουν να πάνε αλλού!  
Έχουν διάφορους γραφικούς στις τάξεις τους, τύπου Μπουμπούκου, του Κομμάντο Πλεύρη και άλλους άκυρους τύπου Ανατολάκη!
Συνήθως η ρητορική δεινότητα τους (λόγω της αγάπης τους για οτιδήποτε Ελληνικό, μαζί και την γλώσσα) είναι αξιοσημείωτη. Βέβαια υπάρχουν και καραμπινάτες εξαιρέσεις ακόμα και στο κόμμα. Γιατί το να είσαι Κομμάντο ή αποτυχημένος "σέντρε μπακ", δεν προϋποθέτει λεκτική δεινότητα.
Τους συμπαθούν οι περισσότεροι στρατιωτικοί, κάποιοι πάλαι ποτέ δεξιοί αλλά πλέον γηραλέοι αστοί και οι ελαφροχουντικοί. 
Εκτιμούν πολύ την προσφορά της αστυνομίας την σέβονται και την επαινούν σε κάθε ευκαιρία. 
Έχουν μπει στην ζωή μας αρκετά χρόνια τώρα και ξεπετάχτηκαν ιδιαίτερα μέσω του ιδιόκτητου καναλιού τους!



Και Α και ΟΥ και  ΝουΔου !

ΜΟΤΟ: Να φάμε και να πιούμε και νηστικοί να κοιμηθούνε !
Βασικό τους μέλημα είναι να φάνε όσο περισσότερο μπορούν. 
"Έλα μωρέ τώρα, σήμερα είμαστε αύριο δεν είμαστε! Ας φάμε τώρα που μπορούμε! Την λιμνούλα εκεί στο βάθος, την έχει κάνεις;;; Όχι ε; Ε, ας την πουλήσουμε πουθενά βρε! Δεν θα το πάρουν καν χαμπάρι!" 
Παίρνουν μαζί τους μεγάλο μέρος του λαού. Είτε λόγω της ιδεολογίας που πρέσβευαν κάποτε, είτε επειδή κάποιοι βαρέθηκαν το ΠΑΣΟΚ τόσα χρόνια, είτε επειδή είναι κ αυτοί ισχυροί και θέλουν να φάνε όσο περισσότερο μπορούν! 
Κυβερνούν αραιά και που τη χώρα, και φροντίζουν όποτε το κάνουν να αφήνουν τόση καμμένη γη πίσω τους ώστε να πρέπει να περάσουν μια δυο γενιές για να ξαναβγούν πρώτοι. 
Η αστυνομία σε διακυβερνήσεις τους, είναι συνήθως σκληρότερη από αυτή κάτω από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (αν και οι "πράσινοι" προσπαθούν πολύ να ανατρέψουν την διαφορά αυτή, στην τωρινή τους θητεία). 
Στις τάξεις της κυκλοφορούν χρόνια τώρα οι Α.Α. (Απέθαντοι Αποστάτες) οι οποίοι κινούν και θα κινούν τα νήματα εις τον αιώνα των αιώνων (αμήν).


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου