skip to main | skip to sidebar

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Greek Politics From Dummies, to Dummies 2.0

Η πολυαναμενόμενη συνέχεια του Greek Politics From Dummies, to Dummies 1.0    είναι πλέον κοντά σας με το VOL 2.0 .

Enjoy !







Ο Ήλιος ο Πράσινος.

ΜΟΤΟ: Να φάμε και να πιούμε και να ρίξουμε και τις ζεμπεκιές μας.
Χρόνια στο κουρμπέτι. Ξεκίνησαν ως οι σοσιαλιστές της χώρας. Με σημαία αυτή την ιδεολογία απέκτησαν μεγάλο fan club. Πλέον δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους αιώνιους αντιπάλους τους. Τους ΝΔήτες.
Οι ΠΑΣΟΚοι καταφέρνουν να κυβερνούν περισσότερα χρόνια από τους άλλους, όχι επειδή είναι τιμιότεροι, ικανότεροι ή εξυπνότεροι! Απλώς ακολουθούν μια συγκεκριμένη τακτική.
Τρώνε και αυτοί με χρυσά κουτάλια, αλλά αφήνουν και στους άλλους ένα ξεροκόμματο, να μην πεινάνε, να είναι λίγο ευχαριστημένοι και να μην τους τα πρήζουν πολύ πολύ...
Και το κάνουν διαολεμένα καλά!
Θρυλείται πως κάποτε στην σοσιαλιστική διεθνή, είπε ο Πάγκαλος: "I'm the best there is at what I do. But what I do best isn't very nice." 
Οι ακόλουθοι, είτε είναι ακόμα μαζί τους λόγω της πάλαι ποτέ ιδεολογίας τους, είτε επειδή με αυτούς μπορούν να έχουν μια θεσούλα στο δημόσιο είτε επειδή είναι και αυτοί "μεγαλοκαρχαρίες". Υπάρχει και μια μικρή μερίδα που είναι ΠΑΣΟΚ λόγω υπέρμετρης συμπάθειας στον Πρετεντέρη! Πολύ μικρή μερίδα. Πάρα πολύ μικρή μερίδα... 
Με την αστυνομία ιδιαίτερη σχέση δεν είχαν μέχρι φέτος, που άλλαξαν το μότο τόσων ετών σε "Να φάμε και να πιούμε και να στείλουμε τα ΜΑΤ κάπου να δείρουν." 
Την τελευταία δεκαετία, πειραματίζονται με το Αμερικάνικο σύστημα οικογενειοκρατίας.
Μέσα από τις αποκαλύψεις του WikiLeaks, αλιεύθηκε η κωδική ονομασία του project.
"Dumber than GWB Prime Minister 2.0"



Συνασπισμένοι και Συριζαίοι 

ΜΟΤΟ: Όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω Σοσιαλιστής.
Πάλαι ποτέ παιδιά των λουλουδιών. Αριστεροί μετριοπαθείς, που προσπαθούν χρόνια τώρα να κάνουν μια ενωτική κίνηση κόντρα στο DNA του χώρου που εκπροσωπούν, και σαν τον "Πολυμετοχικό", αποτυγχάνουν σε κάθε προσπάθεια.
Έχουν ένα ικανοποιητικό αριθμό νέων που ασχολούνται με την παράταξη και τα κοινά, με χαρακτηριστικότερα δείγματα τις "Μανουτσαούσες" και τις "Τσιπρίτσες" οι οποίες μάλιστα είναι πασίγνωστες για τα κάλλη και τις προσηλυτιστικές τους ικανότητες.
Σαν ενωτικό γκρουπ όμως καταφέρνουν όμως ως δια μαγείας και εν ριπή οφθαλμού, να εξαφανίζουν ότι με κόπο και προσπάθεια χτίζουν κατά καιρούς.
Συμπαθείς εν γένη, κοντά τους βρίσκουν καταφύγιο ελαφρά επαναστατημένοι και απογοητευμένοι ΠΑΣΟΚοι, και κουρασμένοι ΚΚΕδες.
Έχουν το όνομα του wannabe ΠΑΣΟΚτζη, και θεωρούνται οι "τρυφεροί" της Αριστεράς.
Με τους μπάτσους δεν συμπαθιούνται ιδιαίτερα, ενθαρρύνουν (ανεπίσημα) τα μπάχαλα, αλλά είναι αρκετά φλώροι και δεν έχουν δικές τους δυνάμεις σύγκρουσης.
Ενίοτε μέλη τους γίνονται και επιτυχημένοι πρόεδροι του Παναθηναϊκού.



Η Κόκκινη Αρκούδα


ΜΟΤΟ: Στην γκρίνια λέμε ΝΑΙ, στα ξυραφάκια ΟΧΙ.
Οι σκληροπυρηνικοί κομμουνιστές του κοινοβουλίου. Κομμουνιστικό Κώμα Ελλάδος. Έχουν το trademark για την χώρα. 
Πεπαλαιωμένος και βαρετός τρόπος ομιλίας με γραφικές εκφράσεις και ορολογίες που όταν συνοδεύονται από το απλανές βλέμμα του ομιλούντα τα πράγματα τείνουν στην μαύρη κωμωδία.
Κοινοβουλευτικά έχουν στις τάξεις τους τον ικανότερο ρήτορα της Βουλής. Μία Κανέλλη όμως δεν φέρνει την άνοιξη.

Μαζί με τους ΔΑΠιτες, οι νεολαίοι του κόμματος, πρωτοστατούν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας χωρίς όμως ιδιαίτερη φαντασία και αυτοσχεδιασμό.
Οι γυναίκες τους παρ' ότι έχουν εκσυγχρονιστεί, φέρουν την ρετσινιά και το στερεότυπο του ταγαριού και της αξύριστης (α)μασχάλης.
Διαβάζουν και κάνουν αναφορές σε συγγραφείς με πολλά σύμφωνα στα ονόματά τους, και προσπαθούν φορτικά να σε ψήσουν να τούς διαβάσεις και συ ενώ ταυτόχρονα ένας συνάδελφός τους σε καλοπιάνει για να αγοράσεις το τελευταίο φύλλο του Ριζοσπάστη (σ.σ. Αν ρωτήσεις αν η εφημερίδα έχει αθλητικά θα μπλοκάρει για λίγο, και θα βρεις την ευκαιρία να την κοπανήσεις).
Με την αστυνομία, τα πράγματα είναι όπως αναμένεται να είναι. Ομάδες περιφρούρησης πορείας με μάσκες κράνη και στειλιάρια έτοιμες και μάχιμες. Βέβαια αν το ΠΑΜΕ πήγαινε ποτέ με το κύριο σώμα της πορείας και όχι με το δικό του μοναδικό πρόγραμμα και διαδρομή,  θα γλίτωναν πολύ δούλεμα σαν χώρος.
Η πρώτη Γυναίκα ΓΓ του κόμματος, φροντίζει να δείχνει πως δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από τους άνδρες συναδέλφους της. Πρώτα και κύρια, στιλιστικά ...







Οι αναρχοχαρούμενοι...


ΜΟΤΟ: Όποια φράση και να πω, μ' αυτό θε να τελειώνει - Μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι.
Δεν είναι αριστερότερα απ' όλους. Είναι σε ένα δικό τους συννεφάκι πάνω απ' όλους τους προηγούμενους.  
Καλά παιδιά. Νέοι συνήθως. 
Πρεσβεύουν ωραίες ιδέες και ιδανικά, παρ' ότι οι πολλοί τους έχουν στο καταχωρημένου ως τύπους που απλά σπάνε τζαμαρίες. 
Το μεγαλύτερο πρόβλημά όμως είναι ο εγωισμός τους όταν μπαίνεις στα μονοπάτια της πολιτικής συζήτησης. Αρνούνται να κάνουν συζήτηση καφενείου. Για να σου απευθύνουν τον λόγο πρέπει να έχεις διαβάσει τουλάχιστον τέσσερα βιβλία γραμμένα από μεγάλους αναρχικούς (οι οποίοι έχουν βασικό κοινό με  τους Κομμουνιστές τα πολλά σύμφωνα στα ονόματά τους) και αν δεν συμφωνήσετε βάση καταστατικού ποια είναι η θέση ζωής σου η κοσμοθεωρία σου και σε ποιο μονοπάτι θα κινηθεί η συζήτηση, ο διάλογος θα σταματήσει.  
Αν πάλι τεχνηέντως τους παρασύρεις και προσπαθήσεις να τους κάνεις να σου δώσουν να καταλάβεις τι προτείνουν για πέντε πράγματα, θα σε οδηγήσουν σε έναν άλλο κόσμο φανταστικό, ιδανικά πλασμένο που απέχει έτη φωτός από την σημερινή μας πραγματικότητα. Μόλις καταλάβουν πως είσαι ψιλοάσχετος, θα σε μηδενίσουν, θα σε κοροϊδέψουν και θα σου πουν να πας να παίξεις με τους Gi Joe σου. 
Αν πάλι μέσα στην συζήτηση κάνεις το λάθος και αναφέρεις οτιδήποτε έχει να κάνει με ιδιοκτησία κανόνες ή για το χάλι της Ομόνοιας θα σε πούνε φασίστα ή στην καλύτερη ακροδεξιό. 
Για την σχέση τους με την αστυνομία πρέπει να αναφερθώ;;;
Δέρνονται πετροβολιούνται και τις παίζουν όποτε και όπου συναντηθούν! Τελευταία οι μπάτσοι έχουν αρχίσει να τους θαυμάζουν, να τους αγαπάνε βρε αδερφέ και κατεβαίνουν και αυτοί σε πορείες ντυμένοι  με κουκούλες και μαντίλες! Καμιά φορά κατά εκατοντάδες... 




Υ.Γ. 1.  Αφιερωμένο στον μεγαλύτερο θαυμαστή και ξάδερφό, που πάντα του με στήριζε και με στηρίζει!
Συγκινούμαι μόνο που το γράφω.

Υ.Γ. 2. Για τον Γκουρού : Κάνε Κλικ ΕΔΩ .

Υ.Γ. 3. Για όποιον προσβλήθηκε!  Δεν φταίω εγώ, άλλοι με βάλανε! Ήμουν μικρός και διάβαζα!  Είναι προβοκάτσια. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου