skip to main | skip to sidebar

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Ο Dr Manhattan, ο Παναθηναϊκός και οι Γηπεδίστας.

READER DISCRETION IS ADVISED
Η παρούσα δημοσίευση αποτελεί φυσική συνέχεια αυτής εδώ : http://eirwneia.blogspot.com/2010/12/blog-post_9842.html αλλά μπορεί να αποτελέσει και αυτοτελές ανάγνωσμα...
Τους Watchmen τους έχετε δει;;
Αμφιλεγόμενη ταινία.
Κάποιοι την λάτρεψαν, κάποιοι την σιχάθηκαν με όλο τους το είναι!
Κάποιοι απλά αναφώνησαν! Πούτσες Μπλε!

Όλοι ανεξαιρέτως όμως αναγνώρισαν δύο πράγματα.
Τον διαολεμένα Cool Rorschach με το ημερολόγιό του :

"Rorschach's Journal. October 12th, 1985: Dog carcass in alley this morning, tire tread on burst stomach. This city is afraid of me. I have seen its true face. The streets are extended gutters and the gutters are full of blood and when the drains finally scab over, all the vermin will drown. The accumulated filth of all their sex and murder will foam up about their waists and all the whores and politicians will look up and shout "Save us!"... and I'll whisper "no." "
Και την έξυπνη κατάληξη της ταινίας, όπου (SPOILER ALERT) στοχοποιείται ο πανίσχυρος Dr Manhattan ως εχθρός ολόκληρης της Γης, πράγμα που συσπειρώνει τους λαούς ενάντια στον κοινό εχθρό, και επιτυγχάνεται η παγκόσμια ειρήνη. Ο Dr Manhattan αναγνωρίζοντας την εξυπνάδα και χρησιμότητα της δολοπλοκίας αυτής, αυτοεξορίζεται στο φεγγάρι.
Ο Παναθηναϊκός.;
Έχει τα χάλια του αγωνιστικά! Οι πρώτοι που στοχοποιούνται είναι οι παίκτες!
Συνταξιούχοι, τουρίστες, μπαλαρίνες και κουνελοπνίχτες.
Το γήπεδο γιουχάρει, οι παίκτες δεν κερδίζουν μονομαχία, χάνουν από παντού.
Ο Τζόρβας πνίγει ότι μπορεί να πνιγεί, ο Κατσουρανης συνεχίζει να ανταγωνίζεται τον Γέρο του Μορία στο δείξιμο, ο Ζιλμπέρτο παίζει χειρότερα και από τον Κάρλος Σαϊνιο, και ο Καραγκούνης κάνει μουτράκια που δεν είπε κανείς στον κόουτς να τον βάλει για την 100αρα ! Ο Σπυρόπουλος ακόμα δεν έχει επιστρέψει από τις διακοπές του στην Βραζιλία και παίζει την θέση ο αδερφός τους ο ντελιβεράς που έχει καταφέρει να ξεγελάσει ακόμα ΚΑΙ τον Μαρίνο (βλ.Τα χάλια μας τα Πράσινα) .
Κάπου εκεί ο Αντρίκος ο Βγενόπουλος, αποφασίζει να το πάρει πάνω του!
Σκέπτεται να αγοράσει παίχτες! Σκέπτεται να ξανά αλλάξει τον προπονητή! Ακόμα και να αγοράσει μια ολόκληρη ομάδα έτοιμη και να αντικαταστήσει τους υπάρχοντες σκέφτηκε!
Κάτι δεν του καθότανε καλά σε όλα αυτά!
Το συζητούσε με τον Πατερούλη, ο οποίος απεφάνθη, "Πούτσες Μπλε!" .

Το μάτι του Ανδρέα άστραψε! Ένα πονηρό χαμόγελο φώτισε το πρόσωπό του!
"Remember Remember the 18th of December,
The OAKA treason and plot" αναφώνησε !
Το σχέδιο ξεκίνησε να οργανώνεται άμεσα.
Ο Βγενό θα έδινε "κίνητρα" στους Βολιώτες ώστε να θέλουν να κερδίσουν.
Ο Πατέρας θα φρόντιζε να σκυλιάσει ο Μπέος, και να τους βάλει έξτρα γκάζια όπως επίσης θα προσλάμβανε άνεργους ηθοποιούς που θα έπαιζαν τον ρόλο του μπουκαδόρου μετά την λήξη του παιχνιδιού στο ΟΑΚΑ...

Η μεγάλη μέρα έφτασε.
Ο Παναθηναϊκός, έχασε.
Οι οργισμένοι φίλαθλοι μπήκαν μέσα και κλότσησαν όλες τις μπάλες που βρήκαν μπροστά τους.
Ο Πατέρας έκανε μουτρωμένος δηλώσεις.
Την επόμενη μέρα ο Βγενό δήλωσε πως δεν ξανά ασχολείται με την ομάδα.
Παραιτείται ο Πατέρας.
Οι (ξανά) άνεργοι ηθοποιοί χούλιγκαν, βρίσκουν μεγάλο ενδιαφέρον στον ρόλο που έπαιξαν και ιδρύουν μια θεατρικογηπεδική ομάδα, τους "Γηπεδίστας", για πάσα χρήση. Αργότερα θα επεκταθούν και σε πορείες, διαδηλώσεις και θα αποτελέσουν ισχυρό πυρήνα της επανάστασης.
Οι φίλαθλοι του ΠΑΟ, πέφτουν στην παγίδα, και πιστεύουν πως οι Πρόεδροι αποχώρησαν επειδή είδαν τα σκούρα και κατάλαβαν πως θα πρέπει να ρίξουν χρήματα στο άμεσο μέλλον.
Έκαναν λόγο για προδότες, δοσίλογους, και εκμεταλευτές της πράσινης ιδέας. Κάποιοι ποιητικότεροι μίλησαν και για εκατομμύρια πληγωμένες πράσινες καρδιές!
Ο κόσμος συσπειρώθηκε, και βρήκε αποκούμπι στην αισιόδοξη εμφάνιση των παικτών στο παιχνίδι με την Ξάνθη.

Ο Βγενό, σαν άλλος Dr Manhattan αυτοεξορίστηκε χωρίς καμία προσπάθεια για δικαιολογίες και προκάλεσε την οργή το μίσος των απανταχού Παναθηναϊκών στο πρόσωπό του.
Έτσι ήρθε η Παναθηναϊκή ειρήνη και το μόνοιασμα οπαδών και παικτών που θα φέρει την ανάκαμψη και την ευημερία στην ομάδα!
Και ζήσανε αυτοί καλά και εμέις καλύτερα!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου