skip to main | skip to sidebar

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Ο Θεσμός, θεσμό δεν έχει!


«Θα έπρεπε ο κ. Σισέ να γνωρίζει ότι μπορεί να είμαστε ένας λαός και μία χώρα με πολλά προβλήματα, όμως στη χώρα αυτή υπάρχουν θεσμοί και ένας από αυτούς είναι ο θεσμός των Προέδρων των μεγάλων και ιστορικών συλλόγων.» Σ. Κόκκαλης 16/3/2011


Γιατί μέσα από τους θεσμούς, ένα έθνος συσπειρώνεται, γιγαντώνεται και κοιτάζει κατάματα το παρόν το μέλλον και την μάχη για την επιβίωσή του.
Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλοί τέτοιοι θεσμοί, εξίσου σημαντικοί με τους μεγαλοπροέδρους, οι οποίοι με την ύπαρξή τους κρατάνε ζωντανό έναν ολόκληρο λαό, ένα ολόκληρο Έθνος σ’ αυτή και σε κάθε δύσκολη συγκυρία.
Ο Πάγκαλος, η Τζούλια, η Τατιάνα, ο Εθνικός Σταρ, το Γωγουλίνι, η Σάσα Μπάστα, ο Φλωρινιώτης, η Eurovison, ο Φουκάκης, οι Οικογενειακές ιστορίες, ο Σεφερλής, ο Αλέφαντος, και η Ζωζώ Σαπουντζάκη, είναι μερικοί απ’ τους σημαντικότερους θεσμούς σε τούτο τον τόπο!
Ένας τέτοιος θεσμός πρέπει να προστατεύεται και να απολαμβάνει σεβασμό απ’ όλους.  Δεν γίνεται ο κάθε κύριος Σισέ, χωρίς φούστες και μπλούζες, να μιλάει για αυτόν, αν δεν έχει σκοπό να τον επαινέσει και να διαφημίσει την σημαντικότητα του, στα πέρατα του κόσμου.

Πάρτε παράδειγμα τον Πάγκαλο. Έχει γίνει κτήμα όλων σ’ αυτή τη χώρα, πως ένας τόσο σημαντικός άνθρωπος, πρέπει να προστατεύεται από τους εχθρούς του έθνους. Γι αυτό κιόλας ακολουθείται και προστατεύεται επί μονίμου βάσεως από δύο διμοιρίες των ΜΑΤ.
Αυτή η προστασία είναι που του προσφέρει την απαραίτητη Θεσμική ελευθερία που αποτελεί Θεσμό για όλους τους Θεσμούς της χώρας. Θέλει ο άνθρωπος να απολαύσει μερικά ζουμερά, λαχταριστά παϊδάκια στην εμπόλεμη ζώνη της Λαυρεωτικής, να μην μπορεί;
Ο ταβερνιάρης, αυτός ο απλός άνθρωπος, ο οικογενειάρχης, ο πατριώτης, έγινε θυσία γιατί ξέρει να σέβεται τους Θεσμούς! Μπορεί η ταβέρνα του να ήταν περικυκλωμένη από εγκάθετους κραυγάζοντες ανθέλληνες (απ’ αυτούς της Κερατέας μωρέ, ξέρετε), αλλά όταν ο αντιπρόεδρος του ζήτησε γιαουρτάκι, το οποίο αποτελεί Θεσμό για την χώνεψη των παϊδακίων, αυτός έτρεξε να το βρει. Επιστρέφοντας, αντίκρισε τον αντιπρόεδρο να έχει εξέλθει του μαγαζιού ψάχνοντάς τον ανυπόμονα με ένα βαζάκι κυδώνι στο χέρι. ΜΑΤ και ανθέλληνες τον είχαν περικυκλωμένο με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πλησιάσουν οι δύο άνδρες! Μέσα στον πανικό που επικρατούσε ο Κάπελας ψύχραιμα, αποφασίζει να του πετάξει το γιαουρτάκι, γνωρίζοντας καλά την ικανότητα του αντιπροέδρου να πιάνει τα πάντα στον αέρα. Δυστυχώς η ένταση της στιγμής τον έκανε να ξεχάσει μια σημαντική λεπτομέρεια… Το γιαούρτι, δεν ήταν σε κεσέ, αλλά σε σακούλα…

Στα υπόλοιπα αθλητικά. Ένταση είχαμε στην προπόνηση του Πανιώνιου. Ο πιστολέρο Μήτρογλου, μετά τις καλές του εμφανίσεις στο πρωτάθλημα, αποφάσισε να κάνει θεαματική είσοδο στην προπόνηση. Μπήκε κάνοντας σούζες με το GLX του στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, και ταυτόχρονα με το αεροβόλο του, σημάδευε την μοϊκάνα του Σίτο Ριέρα. Ο Γουνδουλάκης διαμαρτυρήθηκε στον Σερ Τάκης, πως «Ο κάγκουρας σημαδεύει το μαλλί του Σίτο και όχι το δικό μου! Το κάνει για να με κοροϊδέψει, όπως την άλλη φορά που μου είπε πως αυτός ξυρίζει μέχρι και τα φρύδια του, ενώ εγώ σε λίγο δεν θα έχω τρίχα ούτε για δείγμα!» . Ο Σερ, που είναι γνωστό τοις πάσι πως είναι ευαίσθητος σε τέτοια θέματα, έδιωξε κακήν κακώς τον Μήτρογλου απ’ την προπόνηση και μάλιστα θρυλείται πως σκέπτεται σοβαρά να τον επιστρέψει από τώρα στον Ολυμπιακό και ας υποβιβαστεί ο Πανιώνιος.

Τέλος, ανθολόγιο γνωστών και ακυκλοφόρητων συνθημάτων των ελληνικών γηπέδων ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το δίδυμο Αδαμίδη – Δημητριάδη σε συνεργασία με τις εκδόσεις Αρπάχτρας. Φημολογείται πως, έχουν αναλάβει οι ίδιοι την προώθησή του και σε κάθε μάζωξη οπαδών τραγουδούν κάποια απ’ αυτά με σκοπό την διαφήμιση. Μέρος των εσόδων θα γίνουν δωρεά στο ίδρυμα της Μαριάννας Βαρδινογιάννη, δραστηριότητες του οποίου μπορείτε να παρακολουθήσετε καθημερινά στις 20.50 σε Μεγάλο Αθηναϊκό κανάλι.
Κλείνοντας, θέλω να σας πω πως, σήμερα διδάξαμε αρχές. Πιστεύω ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο κέρδισε και πως έχουμε κάνει μια μεγάλη προσπάθεια και στις ακαδημίες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου