skip to main | skip to sidebar

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Ο επιμένων νικά!

Διανύουμε πατριωτικές μέρες, ιστορικές, επαναστατικές και η λαϊκή αυτή ρήση, ακούγεται πιο συχνά από ποτέ. Εκτός όμως απ’ τον πόλεμο και τον έρωτα, τελευταία ο επιμένων νικά και στα αθλητικά δρώμενα

Ο Ολυμπιακός μετά την ΑΕΚ (στο ποδόσφαιρο), επέμεινε να διασύρει και την Σιένα στο μπάσκετ! Αυτό το 47-9 του ημιχρόνου είναι κάτι το εξωπραγματικό! Μπορεί να μην παρακολουθώ μπάσκετ, αλλά το να …καταφέρνει μια επαγγελματική ομάδα να βάζει εννέα πόντους σε είκοσι λεπτά μπορεί να σχολιαστεί μονάχα με τους στίχους του Καββαδία. «Πολλά έχουν δει τα μάτια μου, μ’ αυτό μου φέρνει τρόμο» (σ.σ. ναι είμαι τόσο γραφικός που κάνω quote ποιητές).
Η επιμονή της Σιένα πάλι, να αποδείξει στο δεύτερο παιχνίδι πως δύο μέρες πριν, διασύρθηκε ηθελημένα, προκειμένου να αποκοιμίσει τους ερυθρόλευκους και να τους κερδίσει χωρίς να το καταλάβουν, απέδωσε! Αν είχαν βάλει οι Αγγελόπουλοι καμιά κάμερα σαν αυτή των καταλανών στην προπόνηση του Παναθηναϊκού, ίσως να είχαν σαμποτάρει τις ραδιουργίες των Ιταλών.

Ο Παναθηναϊκός πάλι, επιμένοντας στο γνωστό σλόγκαν, «Η κάτω ή … Σάτο» κατάφερε να γυρίσει την σειρά υπέρ του. Να δούμε πόσο ακόμα θα επιμένει ο Ομπράντοβιτς να μην αφήνει κανέναν άλλο να κερδίσει.

Και οι κάφροι του ποδοσφαίρου, επέμειναν στα χόμπι που απέκτησαν τους τελευταίους μήνες.
Την αρχή έκαναν οι Κόκκινοι σπάζοντας το θέατρο που έγραφε την λέξη μΠΑΟΚ στην μαρκίζα! Απάντησαν οι Κίτρινοι, δέρνοντας την κοπελιά του Τζεμπούρ επειδή ο "τρομοκράτης" πήγε στον γαύρο! Και εκεί που ήρεμα οι ΑΕΚτζίδες, περίμεναν για κάποια ερυθρόλευκη απάντηση στον «διαγωνισμό» αυτό, αποφάσισαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ βάζοντας γκαζάκια στο σπίτι του Σκόκο.

Ο Χαριστέας, τόσα χρόνια επιμένει να δηλώνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Ο μοναδικός άνθρωπος που τον έχει πιστέψει την τελευταία δεκαετία είναι ο Χερ Όττο Ρεχάγκελ. Με την επιμονή του αυτή και τα κονέ του μέντορά του, κατάφερε να πάρει μεταγραφή στην Σάλκε. Μάλιστα σε ένα παιχνίδι άκρατου σουρεαλισμού, μετά το εβδομηνταπεντάμετρο γκολ του Τζαβέλα, σκόραρε και ο Άγγελος των Ελλήνων. Αυτό το τέρμα ήταν ο προπομπός του ότι ο Χαριστέας θα συνεχίσει να «κάνει του κεφαλιού του» στα Γερμανικά γήπεδα. Και το καλύτερο; Φημολογείται πως ο Ρεχακλής είναι ο πρώτος υποψήφιος, να αναλάβει την Σάλκε. Μάλιστα ακούγεται όλο και συχνότερα πως το καλοκαίρι, ο Stelios σταματά τον συνδικαλισμό, ξαναφορά τα σορτσάκια παίρνει μαζί του τον ελεύθερο Σεϊταρίδη, και σχηματίζουν δεξιά πτέρυγα ΦΩΤΙΑ στο Γκιζελκίρχεν. Με την υποδειγματική τροφοδοσία που θα έχει από τα δεξιά ο Άγγελος της καρδιάς μας… Γκιζελκιρχενιανοι, ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ για νέα μεγαλεία!

Στον Παναθηναϊκό πάλι, επιμένουν να λένε πως έχουν την καλύτερη ομάδα. Ναι βρε καλά καταλάβατε, αυτή που στον πρώτο γύρο όταν την έβλεπες να παίζει ήθελες να ξεριζώσεις τα μάτια σου και να τα πετάξεις στο σακουλάκι με τους πασατέμπους. Αυτή που αν δεν ήταν ο Σισέ θα πάλευε με την Λίβερπουλ για τον ποιο αποτυχημένο πρώτο γύρο της εικοσαετίας.

Βέβαια, κάποιες φορές η επιμονή δεν νικά, αλλά πονά! Όπως μάθαμε από το διαδίκτυο δωδεκάχρονος επιστρέφοντας από την παρέλαση, επέμενε να παριστάνει τον μικρό τυμπανιστή έξω από το παράθυρο φοιτήτριας που έγκλειστη για μέρες δούλευε πυρετωδώς την διπλωματική της. Τον ανήλικο έσωσαν από τα χέρια της φαινομενικά γλυκύτατης φοιτήτριας, ο περιπτεράς με την συνδρομή ομάδας Δίας. που περιπολούσε στην περιοχή. Ο απολογισμός για τον άτυχο μαθητή ήταν, μια δαγκωματιά στο αυτί το σπασμένο του τύμπανο και μια Λίλα Πάουζε σφηνωμένη στο δεξί ρουθούνι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου