skip to main | skip to sidebar

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Kaseta Gate – Episode I: Η Γέννηση


Αυτές τις ημέρες ξύπνησαν θύμησες. Έντονες, συγκινητικές, ανατριχιαστικές…
Όλοι μας θυμηθήκαμε τις ΚΑΣΕΤΕΣ! Οι οποίες όλως παραδόξως υπάρχουν ακόμα. Φέρτε τις στο νου σας. Εξηντάρες και ενενηντάρες TDK που ήταν η ελίτ των κασετών αλλά για οικονομικούς λόγους καταφεύγαμε στις Fuji και τις RAKS. Ωραίες εποχές. Τέτοιες κασέτες είχαμε όλοι, με Μaiden, Deep Purple, Jethro Tull, Rainbow και τις αγαπημένες mixed tapes που χαρίζαμε στα κοριτσάκια που "αγαπάγαμε"! Ακούγοντας το χθεσινό Fight Club αναπολήσαμε και θυμηθήκαμε πως κάποιοι, είχαν κασέτες ποιο ...ψαγμένες, με τον Μεντζέλο τον Λέντη και μερικοί εκλεκτοί με τον Αχιλλέα! Τον Ομηρικό Αχιλλέα της εποχής μας, που σε όποιο στρατόπεδο συντασσόταν, αυτό κέρδιζε.

Σαν άλλος Αγαμέμνονας, ο “Daddy” που ήταν κολλητάρι με τον Αχιλλέα, τσακώθηκε μαζί του για τα μάτια της Super Βρισηίδας και καταποντίστηκε. Απαξιώθηκε και περιθωριοποιήθηκε μαζί με τον αδελφό του τον Μενελαόπουλο! Έλα όμως που ήρθε ένα μικρόσωμο και πονηρό αγόρι, με αδυναμία στις μάντρες, τις όμορφες γυναίκες και τα ψιλά τακούνια τους, να βρει τρόπο και να χτυπήσει την φτέρνα του αθώου, του άνδρα, του πατέρα, του καθαρού ουρανού που αστραπές δεν φοβάται, του παντελωνάτου, του απόλυτου πολεμιστή, του παράγοντα της καρδιάς μας, του Αχιλλέα του Μπέου. Βρήκε κασέτες λέει με διαλόγους-μονολόγους, με στημένα παιχνίδια. Με συμφωνημένες διαιτησίες και κανονίσματα. Οι κατηγορίες πολλές οι κασέτες, περισσότερες! Κάποιες όμως ξεχώρισαν:
-Υπάρχει κασέτα όπου ακούγεται ξεκάθαρα ο Μπέος να λέει στον Πόντιο Πιλάτο, να δώσει τα κουκούτσια στους Ιουδαίους.
-Μαγνητοφώνηση παρουσιάζει τον Ναπολέοντα να παίρνει τον Αχιλλέα τηλέφωνο και να του λέει!  "Να γίνει κάτι με το Βατερλό, ρε ψιλέ!" και λέει ο Μπέος! "Δεν υπάρχει τίποτα από εδώ. Άρα ψάξου!”.
-Σε κασέτα ακούμε τον Μπέο, να απαγορεύει στον Δούρο να …βγει στο τηλέφωνο. Αν το έκανε θα του έστελνε, Τσετσένους Ρώσους και ανεξέλεγκτους Ρουμάνους.


Μετά απ’ όλα αυτά βγάλαμε μερικά χρήσιμα συμπεράσματα. Για να είσαι επιτυχημένος παράγοντας στην Ελλάδα, πρέπει να είσαι κατά παραδοχή εύσωμος, καραφλός, στοργικός πατέρας, να έχεις κάνει εμφάνιση σε dvd της Τζούλιας, να ξέρεις πότε είναι τα γενέθλια του Νικόλα Πατέρα (26 Αυγούστου – Παρθενάκι το άτιμο) καθώς και να βγάζεις στους δημοσιογράφους κάτι σαδο-μαζο, να θέλουν να σε μαστιγώσουν βρε αδερφέ. Επίσης μάθαμε πως εν έτη 2011 κανείς στην Ελλάδα δεν γνωρίζει πως μπορεί να αποδειχθεί εργαστηριακά το αν ένα ηχητικό ντοκουμέντο είναι ενιαίο ή προϊόν "συρραφής". Θρυλείται μάλιστα πως ο James Cameron, μετά το Avatar έφτιαξε ΚΑΙ τις κασέτες του Μπέου γι αυτό είναι αδύνατον να βγει συμπέρασμα για την γνησιότητα ή την "συρραφή" των κασετών.

Ευτυχώς υπήρξε και το Champions League μέσα στην εβδομάδα, να δούμε και κάτι διαφορετικό από τις «Ποδοσφαιρικές Οικογενειακές Ιστορίες»!
Η διαστημική Μπαρσελόνα εκτός από τους εξωπραγματικούς παίκτες (τα γνωστά Θεοφιλοπουλικά «Πόκεμον του Γκουαρντιόλα») χρησιμοποιεί ένα πρωτοεμφανιζόμενο και πραγματικά ανίκητο σύστημα. Η καταλανική πατέντα που πρωτοπαρουσιάστηκε το βράδυ της Τρίτης είναι το διάσημο πλέον, 2-6-3-1. Αυτά για όσους λένε πως όποιος και να καθόταν στον πάγκο με τέτοιους παίχτες θα έκανε παπάδες. Όχι βρείτε μου έναν που θα σκεφτόταν να παίξει αυτό το σύστημα. Τέλος, κάθε φορά που πετυχαίνω την Τότεναμ στην τηλεόραση, παρακολουθώ με κομμένη την ανάσα! Έχω πάντα την ενδόμυχη ελπίδα πως θα βάλει γκολ ο Κράουτς και θα ξανά κάνει τον διάσημο πανηγυρισμό του, “Το Ρομπότ” !



 Υ.Γ. Οι Νίντζα μΠΑΟΚτζίδες είναι έτοιμοι για δράση. Την Κυριακή είμαι σίγουρος πως θα κάνουν την εμφάνισή τους. Μην περιμένετε να τους δείτε στην τηλεόραση, γιατί ξέρουν να κινούνται στις σκιές. Αλλά σίγουρα όταν ενεργήσουν, θα το καταλάβετε …

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου